Veldhoven 100 jaar

Logo Veldhoven 100 met onderschrift Vier VeldhovenOp 1 mei 2021 bestaat de gemeente Veldhoven 100 jaar. Samen met u - inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen -  gaan we dit ‘ivoren’ jubileum vieren tijdens een feestelijk jubileumjaar. Viert u mee?

Houd er rekening mee dat door het coronavirus het programma kan wijzigen. 

Historisch besluit

Op 13 april 1921 nam de toenmalige Tweede Kamer het historische besluit om de 4 oorspronkelijke kerkdorpen Veldhoven-Dorp, Meerveldhoven, Zeelst en Oerle samen te voegen tot één gemeente: Veldhoven. Sindsdien is Veldhoven verder uitgegroeid tot de gemeente van vandaag.

Hoe vieren we Veldhoven in 2021? 

Op 1 mei 2021 vierden we de dag dat het huidige Veldhoven 100 jaar bestaat bescheiden. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om dan al activiteiten met veel publiek plaats te laten vinden. Er is een speciale jubileumplek onthuld: het 100-jarigen plantsoen. En er was een online avondprogramma voor alle Veldhovenaren. Dit kunt u terugkijken via www.deschalm.com

Het laatste weekend van september, het weekend van Cityfest, is er feest. Na de sportweek in 100-jarig thema volgen 3 dagen met verschillende activiteiten. Door en voor Veldhovenaren.

Het Veldhovense Concert van de eeuw organiseert van 7 tot en met 11 oktober de uitvoering ‘100 op een hoop’'. Daarnaast ondersteunt de gemeente activiteiten die door u en andere Veldhovenaren voorgesteld kunnen worden. Dat kan van alles zijn; een puzzeltocht, een gedicht, een toekomstboodschap, als het maar in het teken van ‘100’ of ‘100 jaar Veldhoven’ staat, en als het maar mensen verbindt. Bekijk het voorlopige programma in fases van 3 maanden (het programma kan nog wijzigen).

Comité Veldhoven 100Comité Veldhoven100

Het Comité Veldhoven100 verzamelt en bespreekt alle voorstellen, zoekt waar mogelijk verbinding met andere activiteiten, bekijkt hoe ze het beste ingepast kunnen worden in het jaarprogramma en beslist of een financiële bijdrage wordt toegekend. U kunt contact opnemen met het Comité door te e-mailen naar honderd@veldhoven.nl. Met het formulier Idee indienen voor Veldhoven100 (PDF, 99.5 kB) legt u uw idee of initiatief voor Veldhoven100, voor.

In het Comité zitten de volgende leden: Peter Smetsers (voorzitter), Lianne van den Boogaard (secretaris), Jacqueline Erdkamp (penningmeester), Sjoert Bossers, Eric van Schagen, Louis Schats en Anne-Marie Fokkens. 

Communicatiematerialen

  • Banner. Wilt u uw activiteit aankleden met een jubileumbanner? U kunt roll-up banners van ons lenen. Uitgerold is zo’n banner 85 cm breed en 2 meter hoog, met afbeeldingen van Veldhoven vroeger en nu. De opgerolde banner zit verpakt in een handige hoes/draagtas. Neem hiervoor contact met ons op.
    Jubileumvlag: Organisaties en verenigingen kunnen een jubileumvlag bij ons lenen. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Logo Veldhoven100. Het logo kunt u vrij gebruiken. Op verzoek is dit logo ook beschikbaar in AI-formaat. We vinden het fijn als u ons laat weten waarvoor u het logo gebruikt met een e-mail naar honderd@veldhoven.nl.
Communicatiemiddelen Veldhoven100
  Kleur Kleur Zwart-wit Zwart-wit
Logo

Logo Veldhoven 100 zonder jaartallen

Logo Veldhoven 100 1921-2021

Logo Veldhoven 100 met onderschrift Vier Veldhoven

Logo Veldhoven 100 1921-2021 met payoff

Banners Banner kleur logo onder Banner kleur logo boven Banner zwart-wit logo onder Banner zwart-wit logo boven
Vlag Jubileumvlag      

Foto

Klik op de historische foto's voor een grotere weergave met een korte toelichting

Wegwerkzaamheden Provincialeweg Fanfare St Cecilia Oerle 1925-1935 Bakkerij Notten Provincialeweg Meerveldhoven 1910-1920
Kar en paard voor koperslager Wagemans, Provincialeweg 56, 1930-1940 Verzinkerij Meerveldhoven 1930-1960 Duc George
Stikkerij schoenenfabriek Van der Sanden Tom Vlemmix aan het ploegen - Djept Viering 12,5 jaar Veldhovens Muziekkorps

​​

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek