Veldhoven 100 jaar in 2021

Vanwege het coronavirus is het op dit moment nog niet duidelijk welke activiteiten we kunnen organiseren en hoe de activiteiten eruit zullen zien.

Logo Veldhoven 100 - 2021 met slogan 'vier Veldhoven!'Op 1 mei 2021 bestaat de gemeente Veldhoven 100 jaar. Samen met u - inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen -  gaan we dit ‘ivoren’ jubileum vieren tijdens een feestelijk jubileumjaar. Viert u mee?

Historisch besluit

Op 1 mei 1921 nam de toenmalige Tweede Kamer het historische besluit om de 4 oorspronkelijke kerkdorpen Veldhoven-Dorp, Meerveldhoven, Zeelst en Oerle samen te voegen tot één gemeente: Veldhoven. Sindsdien is Veldhoven verder uitgegroeid tot de gemeente van vandaag.

Voorbereidingsjaar 2020

Het jaar 2020 staat in het teken van voorbereidingen. Een deel van het programma staat al vast, zoals een feestweek van 26 april tot en met 1 mei 2021 en een jubileumuitvoering van de Veldhovense Revue.  Daarnaast ondersteunt de gemeente activiteiten die door u en andere Veldhovenaren voorgesteld kunnen worden. Dat kan van alles zijn; een puzzeltocht, een gedicht, een toekomstboodschap, als het maar in het teken van ‘100’ of ‘100 jaar Veldhoven’ staat, en als het maar mensen verbindt.

Idee of initiatief indienen

Heeft u een goed idee of initiatief? Laat het weten! Met het formulier Idee indienen voor Veldhoven100 (PDF, 99.5 kB) legt u uw idee of initiatief voor Veldhoven100, voor aan het Comité Veldhoven100. Dit comité komt regelmatig bij elkaar om de ingediende voorstellen te bespreken. Stuur het ingevulde formulier zo snel mogelijk per e-mail naar honderd@veldhoven.nl.

U kunt natuurlijk ook één van de leden van het Comité Veldhoven100 aanspreken, of bellen naar het verkorte telefoonnummer van de gemeente, 14 040.

Comité Veldhoven100

Het Comité Veldhoven100 verzamelt en bespreekt alle voorstellen, zoekt waar mogelijk verbinding met andere activiteiten, bekijkt hoe ze het beste ingepast kunnen worden in het jaarprogramma en beslist of een financiële bijdrage wordt toegekend. U kunt contact opnemen met het Comité door te e-mailen naar honderd@veldhoven.nl. In het Comité zitten de volgende leden:

 • Peter Smetsers (voorzitter)
 • Lianne van den Boogaard (secretaris)
 • Jacqueline Erdkamp (penningmeester)
 • Sjoert Bossers
 • Eric van Schagen
 • Louis Schats
 • Anne-Marie Fokkens

Comité Veldhoven 100

Communicatiematerialen

 • Logo Veldhoven100. Het logo is beschikbaar in verschillend formaten en u kunt het vrij gebruiken. We vinden het fijn als u ons laat weten waarvoor u het logo gebruikt met een e-mail naar honderd@veldhoven.nl.
 • Logo's Veldhoven 100
  Logo PNG JPG
  Veldhoven 100 met jaartallen 1921-2021 Vldhvn 100 jaar_kleur - png Vldhvn 100 jaar_kleur - jpg
  Veldhoven 100 met jaartallen 1921-2021 en slogan 'Vier Veldhoven' Vldhvn 100 jaar_kleur_slogan - png Vldhvn 100 jaar_kleur_slogan - jpg
 • Banner. Wilt u uw activiteit aankleden met een jubileumbanner? U kunt roll-up banners van ons lenen. Neem hiervoor contact met ons op. Uitgerold is zo’n banner 85 cm breed en 2 meter hoog, met afbeeldingen van Veldhoven vroeger en nu. De opgerolde banner zit verpakt in een handige hoes/draagtas.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek