Corona

Door de coronavirus-maatregelen kan het zijn dat we soms minder goed telefonisch te bereiken zijn. Wilt u contact opnemen? Dat kan ook digitaal. Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Kom dan niet naar het gemeentehuis.

Het RIVM en de GGD geven informatie en advies over het coronavirus. Als gemeente volgen wij dit. We handelen volgens hun adviezen. Op deze pagina verzamelen we alle berichtgeving van de gemeente Veldhoven rondom corona. Meer informatie kunt u vinden op de website van het RIVM en op de website van de Rijksoverheid

Nieuwsberichten

Dinsdag 28 juli 2020

Vrijdag 10 juli 2020

Woensdag 7 juli 2020

Woensdag 1 juli 2020

Dinsdag 30 juni 2020

Meer nieuws..

Alleen samen krijgen we corona onder controle

  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaker je handen

Steunmaatregelen zelfstandig ondernemers

Subsidieloket Corona

  • Informatie over de impact van de coronacrisis voor maatschappelijke en gesubsidieerde organisaties en verenigingen in Veldhoven kunt u vinden op de pagina Subsidieloket Corona

Sporten

Vanaf 29 april mogen kinderen en jeugd tot en met 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Volwassenen vanaf 19 jaar mogen vanaf 11 mei ook samen buiten trainen. En vanaf 1 juli mag er weer binnen gesport worden en kunnen de sportkantines weer open. Het Protocol Verantwoord Sporten geeft richting hoe te handelen en bevat aandachtspunten voor nadere uitwerking.

Information in English

For more information about the coronavirus in English, please visit the website of the National Institute for Health and Environment, or the website of the Dutch Government. On the website of the Dutch government you can also find the latest news concerning the coronavirus.

Burgemeester Delhez over corona

Bekijk/beluister hieronder een zomerse groet van burgemeester Marcel Delhez.

Ik wens u vanaf deze plaats een heel fijne zomer toe. Geniet van de relatieve rust die er nu is, van de zon, van elkaar. Maar blijf voorzichtig!

Afstand houden door het coronavirus

Het is belangrijk om te blijven bewegen. En bij lekker weer is het fijn om even naar buiten te gaan. Daardoor kan het druk zijn in bijvoorbeeld de speeltuin naast kinderboerderij De Hazewinkel. Het is belangrijk dat u ook daar ‘afstand houdt van elkaar’, ofwel ‘social distancing’. Help mee tegen de verspreiding van het coronavirus en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Bekijk de richtlijnen over social distancing op rijksoverheid.nl

Als u klachtenvrij bent, kun u met 1,5 meter afstand tot anderen gewoon:

  • Koffie drinken bij een vriend(in)
  • Spelen in de speeltuin of het bos
  • Naar de supermarkt gaan
  • Hardlopen of fietsen met uw vrienden

Bekijk ook

Vindt u op de site van de Rijksoverheid of het RIVM geen antwoord op uw vraag? Landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351 (08.00 uur tot 22 uur).

​​Banner Rijksoverheid - bij klachten laat je testen

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek