Corona

Door de coronavirus-maatregelen kan het zijn dat we soms minder goed telefonisch te bereiken zijn. Wilt u contact opnemen? Dat kan ook digitaal. Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Kom dan niet naar het gemeentehuis.

Het RIVM en de GGD geven informatie en advies over het coronavirus. Als gemeente volgen wij dit. We handelen volgens hun adviezen. Op deze pagina verzamelen we alle berichtgeving van de gemeente Veldhoven rondom corona. Meer informatie kunt u vinden op de website van het RIVM en op de website van de Rijksoverheid

Nieuwsberichten

Woensdag 1 april 2020

Dinsdag 31 maart 2020

Zondag 29 maart 2020

Donderdag 26 maart 2020

Woensdag 25 maart 2020

Dinsdag 24 maart 2020

Dinsdag 17 maart 2020

Zondag 15 maart 2020

Vrijdag 13 maart 2020

Donderdag 12 maart 2020

Dinsdag 10 maart 2020

Zondag 8 maart 2020

Vrijdag 6 maart 2020

Alleen samen krijgen we corona onder controle

 • Blijf zoveel mogelijk thuis
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaker je handen

Information in English

For more information about the coronavirus in English, please visit the website of the National Institute for Health and Environment, or the website of the Dutch Government.

Video's in gebarentaal

Op de website van de Rijksoverheid wordt een deel van de informatie over het coronavirus aangeboden in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Steunmaatregelen zelfstandig ondernemers

Noodkinderopvang

De gemeente, scholen en kinderopvangorganisaties willen de opvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen zo veel mogelijk op bestaande locaties en binnen bestaande structuren organiseren. Deze noodkinderopvang is in ieder geval tot en met 28 april 2020 geregeld.

 • U werkt in een cruciale beroepsgroep? Neem dan contact op met uw eigen school en/of kinderopvangorganisatie, óók indien u door de huidige omstandigheden meer opvang nodig heeft
 • U werkt in een cruciale beroepsgroep, en maakt nog geen gebruik van kinderopvang? Neem dan contact op met de gemeente als u ondersteuning kunt gebruiken bij het vinden van een kinderopvangorganisatie

Burgemeester Delhez over corona

Bekijk/beluister de toespraak van burgemeester Marcel Delhez over de impact van de Coronacrisis.

De afgelopen dagen hebben het Rijk en de voorzitters van de veiligheidsregio’s in Noord-Brabant diverse maatregelen bekendgemaakt tegen de verspreiding van het coronavirus. Het is goed om te weten dat ook Veldhoven gehoor geeft aan deze maatregelen en oproepen. Inwoners, bedrijven en verenigingen nemen hun verantwoordelijkheid, hartelijk dank daarvoor.

Mede namens de wethouders spreek ik begrip uit voor de impact van deze situatie. We leven enorm met iedereen mee.

Tot slot: kijk om naar elkaar. Denk aan ouderen en kwetsbaren en houd contact. Dat kan ook door middel van een extra telefoontje of via andere communicatiemiddelen.

Vindt u op de site van de Rijksoverheid of het RIVM geen antwoord op uw vraag? Landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351 (08.00 uur tot 22 uur).

Afstand houden door het coronavirus

Het is belangrijk om te blijven bewegen. En bij lekker weer is het fijn om even naar buiten te gaan. Daardoor kan het druk zijn in bijvoorbeeld de speeltuin naast kinderboerderij De Hazewinkel. Het is belangrijk dat u ook daar ‘afstand houdt van elkaar’, ofwel ‘social distancing’. Help mee tegen de verspreiding van het coronavirus en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Bekijk de richtlijnen over social distancing op rijksoverheid.nl

Als u klachtenvrij bent, kun u met 1,5 meter afstand tot anderen gewoon:

 • Koffie drinken bij een vriend(in)
 • Spelen in de speeltuin of het bos
 • Naar de supermarkt gaan
 • Hardlopen of fietsen met uw vrienden
   

Twijfels over bijeenkomst of evenement?

Het kabinet heeft aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het coronavirus gericht op evenementen en samenkomsten. Deze maatregelen zijn tijdens de persconferentie op maandag 23 maart op grote lijnen naar buiten gebracht. Hierna heeft verdere consultatie plaatsgevonden, die heeft geleid tot nadere uitwerking en precisering. Lees meer over de aanvullende en aangescherpte maatregelen voor evenementen en samenkomsten.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle gemeentelijke activiteiten afgelast. Ook als de groep mensen maar klein is. Twijfelt u of een bijeenkomst of evenement doorgaat? Neem dan contact op de organisator. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met dinsdag 28 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

Maatregelen voor ondernemingen en verenigingen

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek