Corona

Door de coronavirus-maatregelen kan het zijn dat we soms minder goed telefonisch te bereiken zijn. Wilt u contact opnemen? Dat kan ook digitaal. Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Kom dan niet naar het gemeentehuis.

Het RIVM en de GGD geven informatie en advies over het coronavirus. Als gemeente volgen wij dit. We handelen volgens hun adviezen. Op deze pagina verzamelen we alle berichtgeving van de gemeente Veldhoven rondom corona. Meer informatie kunt u vinden op de website van het RIVM en op de website van de Rijksoverheid

Nieuwsberichten

Woensdag 27 mei 2020

Zaterdag 23 mei 2020

Dinsdag 19 mei 2020

Maandag 11 mei 2020

Meer nieuws..

Alleen samen krijgen we corona onder controle

  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaker je handen

Steunmaatregelen zelfstandig ondernemers

Subsidieloket Corona

  • Informatie over de impact van de coronacrisis voor maatschappelijke en gesubsidieerde organisaties en verenigingen in Veldhoven kunt u vinden op de pagina Subsidieloket Corona

Noodkinderopvang

De gemeente, scholen en kinderopvangorganisaties willen de opvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen zo veel mogelijk op bestaande locaties en binnen bestaande structuren organiseren. Deze noodkinderopvang is in ieder geval tot en met 28 april 2020 geregeld.

  • U werkt in een cruciale beroepsgroep? Neem dan contact op met uw eigen school en/of kinderopvangorganisatie, óók indien u door de huidige omstandigheden meer opvang nodig heeft
  • U werkt in een cruciale beroepsgroep, en maakt nog geen gebruik van kinderopvang? Neem dan contact op met de gemeente als u ondersteuning kunt gebruiken bij het vinden van een kinderopvangorganisatie

Noodopvang buiten reguliere openingstijden (24-uurs noodopvang)

U heeft een cruciaal beroep en u heeft, in verband met uw werkzaamheden, opvang nodig buiten de reguliere openingstijden van onderwijs en kinderopvang? In dat geval kunt u in Veldhoven bij nood terecht op de locatie Korein Messenmaker 8. Korein en Nummereen verzorgen hier samen dit aanbod op aanvraag in avonden, weekenden en nachten. Uw kind(eren) worden in deze zogenaamde 24-uurs noodopvang opgevangen door gekwalificeerde medewerkers van Korein en Nummereen.

Wanneer u hiervoor in aanmerking komt en hiervan gebruik zou willen maken, kunt u contact opnemen met Korein via klantadvies@korein.nl, Nummereen via info@nummereen.com of het loket noodopvang van de gemeente Veldhoven via het verkorte telefoonnummer 14 040. 

Leerlingenvervoer weer van start

Op 11 mei, het moment dat de basisscholen en het speciaal onderwijs voor kinderen in de basisschoolleeftijd weer begint, begint ook weer het leerlingenvervoer voor de kinderen die hier recht op hebben. Op dit moment kunnen we nog niet zeggen hoe het vervoer er dan uit gaat zien en welke spelregels er met betrekking tot Covid-19 gehanteerd zullen moeten worden. De ouders van kinderen die vanaf 11 mei vervoerd moeten worden, krijgen daar tijdig bericht van.

Vindt u op de site van de Rijksoverheid of het RIVM geen antwoord op uw vraag? Landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351 (08.00 uur tot 22 uur).

Information in English

For more information about the coronavirus in English, please visit the website of the National Institute for Health and Environment, or the website of the Dutch Government. On the website of the Dutch government you can also find the latest news concerning the coronavirus.

Video's in gebarentaal

Op de website van de Rijksoverheid wordt een deel van de informatie over het coronavirus aangeboden in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Burgemeester Delhez over corona

Bekijk/beluister de oproep van burgemeester Marcel Delhez om elkaar de ruimte te geven.

De afgelopen dagen hebben het Rijk en de voorzitters van de veiligheidsregio’s in Noord-Brabant diverse maatregelen bekendgemaakt tegen de verspreiding van het coronavirus. Het is goed om te weten dat ook Veldhoven gehoor geeft aan deze maatregelen en oproepen. Inwoners, bedrijven en verenigingen nemen hun verantwoordelijkheid, hartelijk dank daarvoor.

Mede namens de wethouders spreek ik begrip uit voor de impact van deze situatie. We leven enorm met iedereen mee.

Tot slot: kijk om naar elkaar. Denk aan ouderen en kwetsbaren en houd contact. Dat kan ook door middel van een extra telefoontje of via andere communicatiemiddelen.

Afstand houden door het coronavirus

Het is belangrijk om te blijven bewegen. En bij lekker weer is het fijn om even naar buiten te gaan. Daardoor kan het druk zijn in bijvoorbeeld de speeltuin naast kinderboerderij De Hazewinkel. Het is belangrijk dat u ook daar ‘afstand houdt van elkaar’, ofwel ‘social distancing’. Help mee tegen de verspreiding van het coronavirus en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Bekijk de richtlijnen over social distancing op rijksoverheid.nl

Als u klachtenvrij bent, kun u met 1,5 meter afstand tot anderen gewoon:

  • Koffie drinken bij een vriend(in)
  • Spelen in de speeltuin of het bos
  • Naar de supermarkt gaan
  • Hardlopen of fietsen met uw vrienden

Twijfels over bijeenkomst of evenement?

Het kabinet heeft aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het coronavirus gericht op evenementen en samenkomsten. Deze maatregelen zijn tijdens de persconferentie op maandag 23 maart op grote lijnen naar buiten gebracht. Hierna heeft verdere consultatie plaatsgevonden, die heeft geleid tot nadere uitwerking en precisering. Lees meer over de aanvullende en aangescherpte maatregelen voor evenementen en samenkomsten.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle gemeentelijke activiteiten afgelast. Ook als de groep mensen maar klein is. Twijfelt u of een bijeenkomst of evenement doorgaat? Neem dan contact op de organisator. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met dinsdag 28 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

Maatregelen voor ondernemingen en verenigingen

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek