Coronasteun 2021

De gemeente heeft een steunregeling voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en instellingen die door corona in grote financiële nood zitten, ondanks landelijke en lokale regelingen. En we verlengen een aantal steunmaatregelen die we in 2020 hebben ingezet. 

Steunmaatregelen voor brede doelgroep

We verlengen de steunmaatregelen voor een brede doelgroep. Bij hen verminderen we de grootste financiële nood. Dit zijn die steunmaatregelen:

  • Voor huurders van gemeentelijke accommodaties schelden we de huur kwijt: maatschappelijke organisaties hoeven geen huur te betalen en overige huurders betalen 50%. Dit berekenen we over de periode dat de accommodatie verplicht gesloten is door de coronamaatregelen.
  • Non-foodzaken hoeven geen marktgelden te betalen over de periode dat zij niet op de markt mogen staan.
  • Horecaondernemers betalen alleen terrasgelden als ze terrassen daadwerkelijk kunnen gebruiken.
  • Horecaondernemers mogen hun terrassen onder bepaalde voorwaarden uitbreiden op gemeentegrond.

U hoeft hiervoor niets te doen. De organisaties en ondernemers voor wie dit geldt, informeren we vóór 15 mei 2021 over de uitvoering van deze maatregelen.

Financiële ondersteuning voor maatschappelijke organisaties

  • Voor maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk die in grote financiële nood zitten, ondanks landelijke en lokale regelingen, hebben we een regeling. 
  • Bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties voor specifieke doelgroepen, sportverenigingen en culturele instellingen kunnen onder bepaalde voorwaarden zelf een financiële bijdrage aanvragen.
  • Vanaf 1 juni 2021 vindt u het aanvraagformulier op deze pagina. Ook de uitgebreide voorwaarden vindt u hier binnenkort.
  • Aanvragen kan voor heel 2021: per kwartaal of meerdere kwartalen tegelijk. 

Ondersteuning voor ondernemers

Als ondernemer kunt u terecht bij het ondernemersloket voor informatie, advies en vragen over de steunmaatregelen. Ook verwijst het ondernemersloket u door naar de juiste instantie.

Regionale en landelijke regelingen

Ook regionaal en landelijk zijn er regelingen om u door deze moeilijke periode heen te helpen:

Daarnaast is er soms ook vanuit andere organisaties steun mogelijk, bijvoorbeeld:

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek