Laatste nieuws corona

Op deze pagina vindt u actuele en praktische informatie rondom corona. 

Alleen samen krijgen we corona onder controle

  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen: bel 0800 1202
  • Ben je ook benauwd en/of heb je koorts? Dan moeten alle huisgenoten thuisblijven
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Vermijd te drukke plekken
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaker je handen

Nieuwsberichten

Donderdag 15 oktober 2020

Dinsdag 13 oktober 2020

Dinsdag 29 september 2020

Maandag 28 september 2020

Vrijdag 25 september 2020

Meer nieuws..

Testen op corona

Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Zo is verspreiding van het virus te controleren en beschermen mensen elkaar. Meer informatie over testen kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. In de Folder Corona stopt bij jou (PDF, 1.7 MB), staat uitgelegd hoe het testen in zijn werk gaat. Onderin de folder staat een QR-code met een verwijzing naar een webpagina van de GGD Brabant-Zuidoost. Hier is de folder in het Engels, Duits, Pools, Roemeens, Turks en Arabisch te downloaden.

Het gebruik van mondkapjes

Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht. Op de website van de Rijksoverheid leest u waar u een mondkapje moet dragen, hoe u een mondkapje het beste kunt dragen en wat goede mondkapjes zijn.

Sporten

Meer informatie over de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement vindt u op de website van de Rijksoverheid..Het Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF geeft algemene richtlijnen voor verantwoord sporten binnen de coronamaatregelen.

Informatie voor ouders, scholieren, scholen en kinderopvangorganisaties

Meer informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Verkeer en openbaar vervoer

Meer informatie over de gevolgen voor het verkeer en vervoer door de uitbraak van het coronavirus kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Informatie over het openbaar en dagelijks leven

Wat zijn de basisregels voor iedereen? Wat betekent 'afstand houden'? Lees meer informatie over de gevolgen voor het dagelijks leven op de website van de Rijksoverheid.

Gevolgen voor de culturele sector

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de gevolgen die het coronavirus heeft voor de culturele sector. Bijvoorbeeld welke locaties open zijn, welke activiteiten zijn toegestaan en informatie over financiële steun.

Information in English

For more information about the coronavirus in English, please visit the website of the National Institute for Health and Environment, or the website of the Dutch Government. On the website of the Dutch government you can also find the latest news concerning the coronavirus.

Bekijk ook

Vindt u op de site van de Rijksoverheid of het RIVM geen antwoord op uw vraag? Landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351 (08.00 uur tot 22 uur).

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek