Nieuwbouw in Zilverackers

Oerle-Zuid

Impressie van Oerle-ZuidOerle-Zuid - de 1e fase van de woonwijk Zilverackers -  bestaat uit 2 woonbuurten die grenzen aan de Zandoerleseweg en de Sint Janstraat. In Oerle-Zuid zijn zo'n 350 grote en kleine woonhuizen en appartementen gebouwd. Een enkele vrije kavel is nog beschikbaar.

Kenmerken Oerle-Zuid

Oerle-Zuid sluit aan bij het dorpse karakter van Oerle met overwegend traditionele woningen tussen veel groen. U vindt er ook ‘residentie 't Stoom’. Hierin is een gezondheidscentrum met onder andere een fysiotherapeut, huisarts en wijkzuster en woningen voor mensen met een beperking of zorgindicatie. In het nabije centrum van Oerle vindt u voorzieningen zoals de brede basisschool St. Jan Baptist, dorpscentrum d’Ouw School en verschillende horecagelegenheden. Het centrum van Veldhoven heeft veel voorzieningen en is gemakkelijk en snel bereikbaar via de Zilverbaan. Tussen de woonbuurten ligt een groen, autovrij uitloopgebied, verbonden met de Oerse bossen. Daar liggen ook sport- en speelvoorzieningen voor kinderen, wandel en recreatievoorzieningen en hondenuitloopterreinen.

Wonen in Oerle-Zuid

Bekijk de pagina Kavels te koop voor de laatste mogelijkheden in Oerle-Zuid om zelf te bouwen. Woningcorporatie 'thuis verhuurt in Residentie 't Stoom 29 sociale huurappartementen en 9 sociale huurwoningen.

Huysackers

Plankaart HuysackersHuysackers is de 2e fase in de nieuwe woonwijk Zilverackers. De gemeente Veldhoven ontwikkelt deze woonkern samen met Floreffe (een marktpartij, verantwoordelijk voor de bouw van woningen). Huysackers biedt ruimte aan ongeveer 430 woningen voor grote en kleine huishoudens in alle prijscategorieën. Daarbij zijn ook vrije kavels waarop u uw eigen droomhuis kunt realiseren. Huysackers is het meest westelijk gelegen dorp in plangebied Zilverackers, grenzend aan de Zilverbaan.

Duurzaam wonen

Met Huysackers speelt de gemeente Veldhoven in op de energieagenda van Nederland: alle woningen in Huysackers zijn ‘Nul Op de Meter’ (NOM-)woningen. Dit zijn woningen die evenveel (of meer) energie opwekken als nodig is voor het huis en het huishouden. De woningen in Huysackers krijgen geen gasaansluiting.

Kenmerken Huysackers

Huysackers is een traditioneel dorp met in het hart van de bebouwing een gezellige brink waar op termijn ook een basisschool en wijkvoorzieningen komen. De Roskam - een bestaande straat met enkele woningen - is de centrale ‘dorpsstraat’. Rondom Huysackers komt een landschapspark waarin de bestaande woningen worden ingepast en waar ruimte is voor wandelen, spelen en tuinieren.

Wonen in Huysackers

Op www.nieuwbouw-huysackers.nl vindt u informatie over de particuliere bouwkavels die de gemeente uitgeeft. In november 2019 zijn 23 nieuwe particuliere bouwkavels in de markt gezet. De 18 kavels uit de eerste bouwfase van Huysackers zijn allemaal verkocht of onder optie. Op deze website vindt u ook informatie over de nieuwbouw van projectwoningen (koop en huur) van projectontwikkelaar Floreffe. In de 1e bouwfase van Huysackers bouwt deze projectontwikkelaar 22 sociale huurwoningen, 17 vrije sector huurwoningen en 64 vrije sector koopwoningen. Hiervan zijn nog enkele woningen beschikbaar. De verkoopinformatie over de volgende bouwfase is in voorbereiding.

Beschikbare informatie

Samen bouwen in Zilverackers

In Zilverackers bieden we alle ruimte aan mooie initiatieven en innovatieve woonideeën. Hier kunt u écht iets onderscheidends doen. Met een groep een ídeale woonplek creëren. Wonen in de natuur, op een gezellig dorpsplein, aan het bos of in het beekdal. Ook is er plek voor ondernemers. Er is van alles mogelijk. Stelt u zich voor: hier wonen straks gezinnen die samen willen delen, empty nesters die lekker rustig en groen willen wonen, stellen die iets nieuws of high tech willen doen en mensen die samen een hobby of levensfase delen. Noem maar op. U mag het zeggen: hoe wilt u wonen in Zilverackers? Bekijk de inspiratiegroepen op www.zilverackers.nl.

In de ontwikkelvisie Zilverackers leest u over de kernkwaliteiten van het gebied, waar groepen een plek kunnen vinden en meer over het thema voor deze woonlocatie 'Vastleggen wat nodig is, loslaten wat kan'.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek