Sporten en bewegen met een beperking

Woensdag 8 februari 2017

Op 2 februari zijn de website en app van Uniek Sporten gelanceerd voor de regio Eindhoven. Dit is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. De lancering vond plaats tijdens de kick-off van Sportlight, de regionale samenwerking aangepast sporten regio Eindhoven. 

Niet weten waar je kunt sporten, blijkt één van de belangrijkste redenen te zijn waarom mensen met een handicap niet sporten. Daarom is het belangrijk om de communicatie verder te verbeteren!

Uniek Sporten

Sportlight wil de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking structureel verhogen. Het doel is dat zij een passend sport- en beweegaanbod dichtbij huis kunnen vinden. Via de app Uniek Sporten of via www.unieksporten.nl kunnen ze zoeken naar het sport- en beweegaanbod in de eigen gemeente.

Samenwerking

Ook Veldhoven neemt deel aan de regionale samenwerking. Sportwethouder Piet Wijman is enthousiast over het initiatief waardoor iedereen een geschikte vorm van sport of bewegen kan vinden. “We streven naar een optimaal sport- en beweegklimaat in Veldhoven, dat mensen uitnodigt om te sporten en bewegen als onderdeel van een gezonde levensstijl. Ons doel met het in december vastgestelde visiedocument  is ‘Alle Veldhovenaren in beweging’. Uniek Sporten brengt het aanbod voor de potentiële sporter met een beperking dichterbij.”

Meer weten?

Bezoek www.unieksporten.nl of download de app Uniek Sporten in Appstore of Google Play of neem contact op met Roy Frederiks, sportcoördinator voor Veldhoven via royfrederiks@bredeschoolveldhoven.nl.


De provincie Noord-Brabant en de samenwerkende gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Valkenswaard en Veldhoven maken de regionale samenwerking mogelijk.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek