Veldhoven gebruikt voortaan recycle PMD-zakken

Woensdag 8 februari 2017

De gemeente Veldhoven gebruikt voortaan PMD-zakken van gerecycled plastic. Gemaakt dus van het plastic dat bedrijven en huishoudens zelf inzamelen. Een duurzame stap, op weg naar een afvalloos Veldhoven.

Onlangs zijn we overgestapt op een nieuwe leverancier van PMD-zakken. Dit is een concreet voorbeeld om u te laten zien hoe het plastic afval dat u inzamelt, een tweede leven krijgt. Het is geen ‘afval’ maar grondstof voor nieuwe producten. Zo leveren we samen een actieve bijdrage aan de ‘circulaire economie’. Dat is een economisch systeem dat zoveel mogelijk producten en grondstoffen wil  hergebruiken zodat er zo min mogelijk als afval wordt vernietigd.

Hoe wordt een recycle PMD-zak gemaakt

De gevulde PMD-zakken die u aan de straat zet, komen bij een sorteerbedrijf terecht. Daar scheiden ze de verschillende afvalstromen plastics, metalen en drankkartons. Het plastic wordt verder uitgesorteerd en verwerkt tot grondstofkorrels. Deze grondstofkorrels komen bij het bedrijf dat er nieuwe PMD-zakken van maakt.

Materiaal PMD-zak

De officiële naam van het materiaal is lage densiteit polyethyleen (LDPE). ‘Nieuw’ LDPE wordt gemaakt van aardolie, een fossiele grondstof die wereldwijd in hoog tempo wordt opgemaakt. Gerecycled LDPE wordt gemaakt van ingezameld plastic.
En dat is een stuk beter voor het milieu en dus ook voor u!

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek