Blikvangers tegen zwerfvuil geplaatst

Dinsdag 14 februari 2017

Op verschillende plekken in Veldhoven zijn blikvangers geplaatst. Zo probeert de gemeente zwerfafval te verminderen.

Blikvangers zijn metalen korven die in de berm langs fiets- of voetpaden staan. Voorbijrijdende fietsers en wandelaars kunnen er hun afval in gooien. Blikvangers maken het weggooien van afval leuk; elke keer raak gooien telt mee en draagt zo bij aan een schonere gemeente. Voor de mensen die wat minder goed kunnen mikken: de gemeente ruimt het afval uit de directe omgeving van de blikvangers regelmatig op. Dan ligt het zwerfvuil in elk geval bij elkaar in plaats van verspreid langs de route.

Locaties

BlikvangerDe blikvangers zijn strategisch geplaatst; ze staan bijvoorbeeld langs de zogenoemde ‘snoeproutes’. Dat zijn de routes waar veel fietsverkeer langskomt en waar veel zwerfvuil langs de fietspaden ligt. Er is al extra aandacht voor het opruimen van afval langs deze routes; de blikvangers gaan hopelijk zorgen voor minder zwerfvuil.

Op de volgende plekken staat een blikvanger:

  • Oude Kerkstraat nabij gemeentegrens
  • Banstraat, tegenover Hoogeloonsedijk
  • Knegselseweg, kruising Oeienbosdijk
  • Locht, kruising Turfweg
  • Volmolenweg tegenover Grote Vlasroot
  • Dommelstraat-Zuid, net voorbij brug over de Run
  • Kempenbaan, nabij De Run 2100
  • Julianastraat, nabij viaduct A2
  • Europalaan, kruising Rapportstraat
  • Hertgang, nabij rotonde Meerhovendreef

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek