Aanleg PWA-kinderboerderij start in mei

Woensdag 17 mei 2017

Deze maand start de aanleg van de kinderboerderij nabij de Kempen Campus. Naar verwachting kan de Prins Willem-Alexanderschool de kinderboerderij vanaf schooljaar 2017/2018 in gebruik nemen.

De Prins Willem-Alexanderschool verzorgt vanaf schooljaar 2016/2017 haar onderwijs vanuit de Kempen Campus. Verhuizing van de kinderboerderij naar de Kempen Campus werd nog even uitgesteld omdat het terrein nog moest worden ingericht. De PWA-school maakt op dit moment nog gebruik van de ‘oude’ kinderboerderij aan de Blaarthemseweg.

Werkzaamheden

Op dit moment is een bedrijf bezig met de buitenruimte van de kinderboerderij. Men werkt aan het verbeteren van de ondergrond, het aanleggen van paden, het planten van groen en het plaatsen van hekwerken. In juni start aannemer Groenen met de opbouw van de gebouwen. Naar verwachting zijn deze in augustus klaar en kan de PWA-school de kinderboerderij vanaf het nieuwe schooljaar gebruiken. Ook leerlingen van het Sondervick College helpen mee. Zij maken vier hooiruiven voor de dierenweide.

Kinderboerderij

De kinderboerderij van de PWA-school bestaat uit een dierenweide, moestuin, eenvoudig lesgebouw, stal en kleindierenverblijf (konijnen, kippen). De school  gebruikt de kinderboerderij voor de lessen tuinbouw en dierenverzorging.
Met ingang van het nieuwe schooljaar is het terrein van de kinderboerderij gedurende de lestijden openbaar toegankelijk.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek