Milieuvriendelijke bestrijding van plantenetende insecten

Donderdag 18 mei 2017

Zodra uw tuinplanten groeien en bloeien duiken ook de slakken, bladluizen, leliehaantjes en andere plantenetende insecten weer op. Vogels kunnen meehelpen met milieuvriendelijke bestrijding. Maak uw tuin dus aantrekkelijk voor vogels. Dan is chemische bestrijding niet nodig. Zo blijft ook het oppervlakte- en grondwater schoon.

Grond- en oppervlaktewater, dus ook het water onder uw tuin, wordt vroeg of laat verwerkt tot drinkwater. Het is dus zaak om al dat water zo schoon mogelijk te houden. U kunt een handje meehelpen door in uw tuin geen chemische middelen te gebruiken tegen deze beestjes. Vogels zijn prima insectenbestrijders. Meesjes eten de bladluizen van uw rozen. Merels zijn dol op slakken; dat is weer goed nieuws voor uw hosta’s.

Tips

  • Hang nestkasten voor verschillende vogelsoorten op. Zo lokt u vogels naar uw tuin.
  • Leg jute zakken of rabarberbladeren op de grond. Slakken kruipen eronder en daarna kunt u ze verwijderen.
  • Kikkers en padden zijn dol op kevers. Een vijver met rondom bloeiende planten trekt hen aan.
  • Bespuit uw lelies met een extract van salie en eikenschors. De etherische oliën van de salie en de eik maskeren de leliegeur waardoor de leliehaantjes vertrekken. Opnieuw aanbrengen als de haantjes terugkomen.

Schoon Water voor Brabant

Initiatiefnemers van het project 'Schoon Water voor Brabant' zijn Provincie Noord-Brabant, Brabant Water, ZLTO, stichting Duinboeren en de Brabantse waterschappen. Ook de gemeente Veldhoven is een Schoon Water gemeente en neemt actief deel aan het project. Veldhoven gebruikt al enkele jaren geen chemische bestrijdingsmiddelen meer in het onderhoud van het openbaar groen. Kijk ook eens op www.schoon-water.nl.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek