Burgemeester Jack Mikkers voorgedragen in Den Bosch

Dinsdag 11 juli 2017

Burgemeester Jack MikkersDe gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch heeft burgemeester Jack Mikkers voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Brabantse hoofdstad. De ministerraad en de Koning moeten instemmen met de benoeming en dan is deze officieel. De verwachting is dat burgemeester Mikkers na tien jaar Veldhoven per 1 oktober aan de slag gaat in Den Bosch.

Brief van burgemeester Mikkers aan de inwoners van Veldhoven (maandag 10 juli):

Beste Veldhovenaren,

Vanavond, 10 juli 2017, heeft de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch besloten om mij voor te dragen als de nieuwe burgemeester. Ik ben trots en dankbaar dat ik het vertrouwen heb gekregen om dit mooie ambt in de hoofdstad van onze provincie, een stad waar elke Brabander trots op is, te mogen gaan vervullen.

Een nieuwe stap betekent ook afscheid nemen van het burgemeesterschap van Veldhoven. Hoewel de vreugde over de voordracht op dit moment overheerst doet het ook pijn om afscheid te nemen van een gemeente waar ik zo fijn met u allen heb mogen werken. Ik ben supertrots op Veldhoven, vanwege de voorzieningen en de economie, maar vooral op jullie: Veldhovenaren. Veldhovenaren die samen de gemeente vormen, die samen de schouders eronder zetten en waar de liefde voor onze gemeenschap elk moment voelbaar is.  Ik hoop dat ik de afgelopen 10 jaar iets heb mogen bijdragen aan dat gevoel van trots op en ontwikkeling van Veldhoven.

De volgende stap zal zijn dat de ministerraad en de Koning in moeten stemmen met de voordracht en dan is het pas officieel. De verwachting is dat ik dan op 1 oktober 2017 kan starten als burgemeester van ’s-Hertogenbosch. Tot die datum zal ik met u blijven werken aan en met Veldhoven.

Astrid en ik voelen ons echt op onze plaats in Veldhoven, het is echt ‘ons thuis’. Wij hopen datzelfde gevoel van ‘thuis’ ook in ’s-Hertogenbosch te krijgen. Ik hoop velen van u nog te spreken, te zien en elkaars dromen te delen voordat ik mijn stap naar ’s-Hertogenbosch mag zetten. Dank voor jullie verhalen, jullie passie, jullie opmerkingen, jullie humor en dank voor feit dat ik met jullie mocht leven en werken.

Met vriendelijke groet,

Jack Mikkers
Burgemeester van Veldhoven

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek