Eén voor LOEK@YOU

Donderdag 3 augustus 2017

Vrijdagochtend 21 juli kreeg de stichting Leren Op Eigen Kracht, bekend als LOEK@YOU, de waarderingsprijs Eén van Veldhoven voor haar initiatief LOEK@SUMMER. Wethouder Mariënne van Dongen-Lamers reikte de Eén uit aan de bestuursleden Mandy Mennings, Lieke Stabel en Peter van Grunsven van LOEK@YOU.

Het initiatief LOEK@SUMMER bestaat uit twee activiteitenweken in de zomervakantie voor normaal tot hoogbegaafde kinderen die vanwege een hoge prikkelgevoeligheid niet kunnen deelnemen aan reguliere activiteitenweken die in de zomervakantie worden georganiseerd. Het initiatief heeft subsidie gekregen van de gemeente omdat het op een vernieuwende manier bijdraagt aan de vitale samenleving.

Activiteitenweek LOEK@SUMMER

Wethouder Mariënne van Dongen-Lamers is trots op het initiatief dat LOEK@YOU heeft opgezet. “Goed om te zien dat de activiteitenweek zo goed bezocht is en dat alle kinderen zichtbaar plezier hebben in hetgeen wat georganiseerd is! De rust en de natuurlijke omgeving hier rondom de Boshut werkt prikkelverlagend en geeft deze kinderen inderdaad de vrijheid om te genieten van hun zomervakantie.” Peter van Grunsven vult aan “Onvoorstelbaar om te zien dat één jaar geleden Mandy Mennings pas is gestart met LOEK@YOU en het nu al zo groot en bekend is binnen Veldhoven. Maar het belangrijkste is dat we zien dat er zoveel kinderen mee geholpen worden. Ik ben er trots op dat ik het bestuur mag gaan aanvullen, zodat we nog meer kinderen mee kunnen laten doen.” Jordy is een van de deelnemers. Hij vond de week super. “We hebben veel verschillende dingen gedaan zoals een Pokémontocht lopen en naar Veldhoven Zoo, waar we al voor de officiële openingstijd naar binnen mochten. Het was dus super rustig en we konden overal als eerste naar binnen. Ook mochten we heel dichtbij de dieren komen, er kwam zelfs een papegaai op mijn hoofd zitten. Het fijnste aan de activiteitenweek is het niet thuis te hoeven zitten, lekker buiten kunnen zijn, weg van thuis.”
Lieke springt daar op in. “De deelnemers van LOEK@SUMMER kunnen niet meedoen aan de reguliere naschoolse zomeractiviteiten en zitten daarom veel alleen thuis. Mooi om te horen dat LOEK@SUMMER deze kinderen naar een andere omgeving brengt en dat dit gewaardeerd wordt!”

Waardering met de Eén van Veldhoven

Om de waardering voor het initiatief en de getoonde lef van de initiatiefnemers extra kracht bij te zetten, reikt wethouder Van Dongen de Eén van Veldhoven uit samen met Henk Verheggen, één van de kunstenaars van de Eén. Mandy Mennings neemt namens LOEK@YOU de prijs in ontvangst en bedankt alle sponsoren. Ze vraagt aandacht voor de tweede activiteitenweek in augustus van LOEK@SUMMER die plaatsvindt van maandag 14 tot en met donderdag 17 augustus. Activiteiten waar je aan mee kunt doen zijn onder andere  Kung fu/Wing Chun/Thai Chi workshop, Splash! en Op reis naar het speelbos. Aanmelden kan via www.lerenopeigenkracht.nl.

De Eén

Kunstenares Ruud, verbonden aan GGZE de Boei Veldhoven kon helaas niet aanwezig zijn. Ze werd vertegenwoordigd door Henk Verheggen, eveneens kunstenaar bij GGZE de Boei. Henk vertelt dat de één van Ruud perfect past bij de zomerse week van LOEK@SUMMER. Ruud heeft een zomerse kleurrijke één gemaakt die past bij deze positieve, kleurrijke week. Ze zegt er zelf over: “Ik heb mijn Eén erg kleurrijk geschilderd omdat ik daar vrolijk van word.”

Het project Eén van Veldhoven is een samenwerking tussen Cordaad, Kringloop De Kempen, SWOVE, De Nieuwe Band, Severinus en gemeente Veldhoven. Zij zetten projecten, organisaties en mensen die iets extra’s doen voor kwetsbare mensen in het zonnetje door ze de waarderingsprijs ‘Eén van Veldhoven’ uit te reiken.

Ken of ben jij iemand die de Eén van Veldhoven dik verdient? Nomineer per e-mail: gemeente@veldhoven.nl onder vermelding van: ‘nominatie EEN’

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek