Uitnodiging thema-avond ‘positieve gezondheid’

Woensdag 4 oktober 2017

Op donderdag 2 november 2017 verzorgt gezondheidscentrum Heikant van 19.30 tot 21.00 uur een thema-avond over positieve gezondheid. Iedereen is welkom.

Gezondheid verbindt. Gezondheid is een centrale waarde in het leven. Als je gezond en gelukkig bent kun je meedoen. Iedereen wil gezond zijn. In de wijk, op het werk, gezond opgroeien en oud worden.

Medewerkers van gezondheidscentrum Heikant willen tijdens deze thema-avond hun ervaringen met het begrip ‘positieve gezondheid’ met u delen. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Wat is positieve gezondheid

Positieve Gezondheid is een nieuw begrip in Nederland. Het gaat over anders kijken naar ziekte en gezondheid. Positieve Gezondheid is meer dan ‘niet ziek’ zijn. Het gaat niet over het ontkennen van ziekte, beperkingen of problemen, maar juist over hoe goed je daarmee om kunt gaan. Zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, maatschappelijk werker, wijkverpleegkundige) bekijken  samen met patiënten/cliënten situaties vanuit het begrip  positieve gezondheid.

Ook de gemeente heeft in haar nieuwe visie op ‘Maatschappelijke Participatie’ het begrip ‘positieve gezondheid’ als uitgangspunt genomen. Wethouder mevrouw Mariënne van Dongen-Lamers zal deze avond ook aanwezig zijn.

  • Datum: donderdag 2 november 2017
  • Tijd: 19.30-21.00 uur
  • Locatie: Gezondheidscentrum Heikant, Dommelshei 19
  • Voor wie: alle inwoners van Veldhoven die geïnteresseerd zijn

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor het bijwonen van de thema-avond? Iedereen is welkom. Meld u wel vóór 15 oktober 2017 aan via www.heikant.nl of haal een inschrijfformulier aan de balie van het gezondheidscentrum.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek