Sporten op kunstgras

Donderdag 12 oktober 2017

Het RIVM en het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaan onderzoek doen naar de milieurisico’s van rubbergranulaat in kunstgrasvelden. “Wij stellen een onderzoeksstrategie voor met bodem- en watermonsters rondom sportvelden”, aldus het RIVM, in een reactie op de bevindingen van Zembla op woensdag 11 oktober.

Het RIVM geeft aan geen informatie te hebben over mogelijke effecten van zink uit rubbergranulaat op het milieu. Om alles uit te sluiten heeft het ministerie van I&M aan RIVM opdracht gegeven nader onderzoek te doen naar de mogelijke milieueffecten.

De gemeente en de Vereniging Sport en Gemeente (VSG) zijn blij dat dit onderzoek wordt gedaan en zullen het nauwlettend in de gaten houden. Momenteel is er geen reden om te stoppen met sporten op deze velden in Veldhoven.

De gemeente heeft inmiddels contact opgenomen met de vier Veldhovense voetbalclubs. Voor meer informatie verwijzen we naar berichtgeving op www.knvb.nl.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek