Buitenwerk: Blad ruimen

Maandag 30 oktober 2017

De gemeente Veldhoven onderhoudt de openbare ruimte. We doen dit om de gemeente een mooi en net aanzien te geven. Met Buitenwerk informeren we u iedere maand over een onderwerp waar we buiten aan werken.

In de herfst kunnen bomen de mooiste kleuren aannemen als voorbereiding op de winter: van geel naar rood en bruin. Al dat blad komt vroeg of laat op de grond terecht. De gemeente ruimt het blad op waar het moet, maar  laat het liggen waar dat kan. Blad is namelijk gratis meststof voor planten en bodem en geeft nuttige dieren zoals de regenworm en de egel een fijne overwinterplek. U kunt dit ook in uw tuin toepassen.

Overlast

Afgevallen bladeren kunnen overlast geven op wegen, fiets- en wandelpaden. Het blad wordt daar geruimd om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Het is ieder jaar een flinke klus. Niet in iedere straat staan dezelfde bomen en de ene soort verliest eerder blad dan de andere. Bladruimen gebeurt daarom niet straat voor straat, maar daar waar het meeste blad ligt. Wees niet bang dat uw straat is overgeslagen, als er meer blad ligt wordt het alsnog verwijderd. We halen blad van het gras om te voorkomen dat het afsterft. Ook verwijderen we blad uit de randen van de beplanting. Zo kan er bij harde wind in de winter geen blad opnieuw de straat of het gras opwaaien.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek