Militaire oefeningen rond Veldhoven

Dinsdag 14 november 2017

De komende weken vinden verschillende militaire oefeningen van de Koninklijke Landmacht plaats in en rond onze gemeente. Dit houdt in dat militairen zich gaan verplaatsen, te voet of met voertuigen. Een van de oefeningen speelt zich vooral bij duisternis af.

Hieronder een overzicht:

  • 13 tot en met 16 november 2017

Oefening voor Infanterie militairen die binnenkort worden uitgezonden. Zij gaan zich met (open) militaire wielervoertuigen via bestaande wegen en paden verplaatsen en manoeuvres uitvoeren, waarbij de wegenverkeerswet in acht wordt genomen. Er zijn geen verplaatsingen in het duister en geen overnachtingen buiten militair oefenterrein. Het doorgaand verkeer wordt niet gehinderd.

  • 15 en 16 november 2017

Oefening van Militaire Basis Vaardigheden voor Genisten (strijdmachtonderdeel Genie). Militairen gaan zich te voet verplaatsen van Militair Oefenterrein Weerterheide naar de Oirschotse heide. Zij verplaatsen zich via bestaande wegen en paden, het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd.

  • 21 tot en met 24 november 2017

Oefening in het kader van opleiding tot Commando. Militairen gaan zich te voet verplaatsen vanaf Militair Oefenterrein Oirschotse heide naar Weerter heide. Doel is dit zo ongezien mogelijk te doen en vooral bij duisternis.

Schade?

U kunt schade die ontstaat door een oefening melden. Vermeld informatie over de militaire eenheid (zoals kenteken voertuig), datum en tijd, plaats en soort schade en richt uw melding aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht

Telefoonnummer 030 - 21 80 444
E-mail: JVDclaims@mindef.nl


bron: ministerie van defensie

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek