Scan uw dak met zonnescanbrabant

Dinsdag 2 januari 2018

Zonnescanbrabant.nl is een digitaal hulpmiddel van de Provincie Noord-Brabant. U berekent hiermee eenvoudig, gratis en snel voor uw dak of zonne-energie voor u rendabel kan zijn.

Hoe werkt zonnescanbrabant?

Voer uw adresgegevens in op www.zonnescanbrabant.nl. U ziet dan een luchtfoto van uw pand, waarbij is aangegeven of/welke dakdelen geschikt zijn voor zonne-energie. Ook ziet u:

  • de maximale opbrengst
  • welke installatie geadviseerd wordt
  • wat de benodigde investering is
  • hoe snel u deze investering heeft terugverdiend
  • de vermindering van CO2-uitstoot
  • u kunt de gegevens als PDF opslaan

De Zonnescan Brabant wordt regelmatig geactualiseerd op nieuwe ontwikkelingen en marktprijzen. Het is dus zinvol om regelmatig te checken of uw dak mogelijk wel rendabel is/wordt. Aan de informatie op Zonnescanbrabant.nl kunt u geen rechten ontlenen.

Zonnepanelen aanschaffen?

  • De lokale energiecoöperatie ‘Veldhoven Duurzaam’ is een onafhankelijke vereniging van vrijwilligers die u gratis adviseert over de aanschaf, werking en wat er bij de plaatsing komt kijken. De energiecoöperatie levert zelf geen zonnepanelen. Contact opnemen gaat via www.veldhovenduurzaam.nl.
  • Ga voor een exacte kostenberekening en/of professioneel technisch advies naar een erkend installateur.

Het plaatsen van zonnepanelen is vergunningvrij, behalve voor gemeentelijke en rijksmonumenten en rijksbeschermde stadsgezichten. Neem in zo’n geval contact op met de gemeente voor overleg. Op www.rijksoverheid.nl vindt u een brochure ‘Zonnecollectoren en zonnepanelen’ met meer informatie over de voorwaarden.

Alternatieven

Zou u best duurzame energie willen opwekken maar zijn eigen zonnepanelen voor u geen oplossing? Dan is deelname aan een Zonnepark misschien een goed alternatief.

Zonnepark Welschap

Bewoners van de postcodegebieden 5501 t/m 5503 en 5505 t/m 5509 kunnen deelnemen aan Zonnepark Welschap. Op de militaire vliegbasis Eindhoven ontwikkelt Energiecoöperatie Welschap een zonnepanelenpark van 2,5 hectare met 12.000 zonnepanelen. Meedoen is financieel aantrekkelijk door de ‘postcoderoosregeling’, waarbij bewoners in de genoemde postcodes 15 jaar lang stroom kunnen afnemen zonder energiebelasting te betalen. De regeling is ook geschikt voor huurders. Kijk voor meer informatie op www.postcoderoosregeling.nl. Aanmelden kan via www.veldhovenduurzaam.nl.

Zonnepark Vooraard

Gemeente Veldhoven is een eigen zonnepark aan het ontwikkelen aan de Vooraard. Deelname hieraan is niet gebonden aan een postcode. Zodra aanmelding mogelijk is, publiceren we hierover meer informatie.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek