Busbanen Kempenbaan open voor taxi’s en collectief personenvervoer

Dinsdag 30 januari 2018

Taxi’s en collectief personenvervoer mogen voortaan gebruik maken van de busbanen op de Kempenbaan. Zij moeten hiervoor wel een ontheffing aanvragen. Het gaat om een proefperiode van een jaar. Eind dit jaar wordt bekeken of het medegebruik van de busbanen wordt voortgezet.

Met het uitgeven van ontheffingen voor het medegebruik van de busbanen ontstaat een betere benutting van de busbanen op de Kempenbaan.

Regels gebruik busbanen

Er zijn regels om in aanmerking te komen voor een ontheffing. Taxi’s moeten bijvoorbeeld duidelijk herkenbaar zijn als taxi. Voertuigen die onderdeel uitmaken van een organisatie moeten er zoveel mogelijk hetzelfde uitzien. Ook dienen ontheffinghouders bij gebruik van de busbanen de routes van de reguliere buslijnen te volgen. De regels zijn tot stand gekomen na overleg met de hulpdiensten, busvervoerder Hermes/Bravo en gemeente Eindhoven. Er zijn kosten verbonden aan het verlenen van een ontheffing.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het aanvragen van een ontheffing? Neem dan contact op met het cluster Planvorming van de afdeling Beheer en Realisatie via telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek