Stroom Zonnepark Welschap

Dinsdag 30 januari 2018

Energiecoöperatie Zonnepark Welschap gaat een zonnepanelenpark ontwikkelen op het terrein van de militaire vliegbasis Eindhoven. Onlangs kon u in het Gemeentenieuws lezen dat ook inwoners van Veldhoven mee kunnen gaan doen aan dit Zonnepark. Het artikel heeft tot veel reacties geleid.

Er hebben zich ondertussen al ruim 1500 geïnteresseerden aangemeld. Dit jaar wordt het zonnepark gerealiseerd. Maar liefst 12.000 zonnepanelen wekken dan ongeveer 3.000.000 kWh per jaar op.

Wie kan meedoen?

Zonnepark Welschap is voor iedereen die duurzame energie een warm hart toedraagt, maar misschien geen zonnepanelen op het eigen dak kan leggen. Bijvoorbeeld bewoners van een appartement of huurwoning. Of huiseigenaren die te maken hebben met een ongunstig gelegen dak, een monumentstatus of een beschermd stadsgezicht. Als lid van de energiecoöperatie kunt u zonne-energie opwekken en draagt u bij aan een meer duurzame samenleving. Daarbij krijgt u vijftien jaar vrijstelling van de energiebelasting voor de zelf opgewekte stroom.
De postcoderoosregeling bepaalt de postcodes die mee kunnen doen. Voor Veldhoven zijn dit de postcodes 5501 t/m 5503  en 5505 t/m 5509.

Bent u geïnteresseerd?

Heeft u interesse in het zonnepark en woont u binnen de ‘postcoderoos’? Op de website van Veldhoven Duurzaam, www.veldhovenduurzaam.nl vindt u alle informatie op de pagina Zonnepark Welschap. Daar kunt u zich ook opgeven als geïnteresseerde. U wordt  dan op de hoogte gehouden van alle vorderingen van Zonnepark Welschap. Op 8 maart organiseert Veldhoven Duurzaam een informatieavond over zonnepanelen en over Zonnepark Welschap. Verdere informatie hierover volgt in februari.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek