Mis Aanslag Gemeentebelastingen 2018 niet

Dinsdag 13 februari 2018

Eind februari verstuurt de gemeente Veldhoven de jaarlijkse Aanslag Gemeentebelastingen. Iedereen die zich hiervoor eerder heeft aangemeld bij MijnOverheid ontvangt deze aanslag voortaan alleen nog digitaal in de Berichtenbox. Als u dat in de Berichtenbox heeft ingesteld, ontvangt u een e-mail om u hierop te attenderen.

Heeft u zich al aangemeld voor de berichtenbox in MijnOverheid? Als uw e-mailadres daar niet bekend is, krijgt u geen seintje als er post voor u is. Dat kan tot problemen leiden. Zorg ervoor dat dit u niet overkomt en stel uw Berichtenbox hierop in.

Instellingen berichtenbox aanpassen

  • Log in op MijnOverheid met uw DigiD.
  • Kies in de Berichtenbox bij  Instellingen de rubriek Meldingen. Zet  ‘Melding bij een nieuw bericht in de Berichtenbox’ op AAN. U ontvangt dan e-mails als er nieuwe berichten in uw Berichtenbox staan.
  • Zet ook  ‘Herinneringen van nog niet gelezen berichten in de Berichtenbox’ op AAN.
  • Controleer of het door u ingevoerde e-mailadres nog klopt.

Voorkom problemen, regel automatische incasso

Bij automatische incasso heeft u de mogelijkheid om uw aanslag in maximaal 10 termijnen te betalen. U hoeft dan zelf geen betaaltermijnen in de gaten te houden. Als u dit wilt regelen heeft u een machtigingskaart nodig. Kiest u niet voor automatische incasso? Als u ingelogd bent op MijnOverheid, kunt u de aanslag ook met iDeal betalen.

Machtigingskaart automatische incasso aanvragen

  • Vraag een machtigingskaart aan via een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl, zet in de onderwerpregel ‘machtigingskaart aanvragen’
  • Of bel telefoonnummer 14 040 om er een aan te vragen.
  • U kunt een machtigingskaart ook ophalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Hoge boetes of andere extra kosten

De Nationale Ombudsman: “Overheidsinstanties versturen steeds meer post digitaal via de Berichtenbox van MijnOverheid. Een groot aantal burgers raakt in de problemen doordat ze deze digitale post niet leest. Dit kan leiden tot hoge boetes of andere extra kosten.”

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek