Aandacht voor snelheid op de Sondervick

Dinsdag 6 maart 2018

Snelheid is een belangrijk aspect van de verkeersveiligheid. Midden 2017 bleek dat er op de Sondervick gemiddeld te snel gereden werd. Reden voor de politie om hier regelmatig snelheidscontroles uit te voeren.

Op de Sondervick is de maximum toegestane snelheid 50 km per uur. Toch reed in 2017 gemiddeld ruim 13 procent van de automobilisten te snel. Naast de route Sondervick-Kromstraat-De Plank worden voortaan ook op de Heerbaan en Kempenbaan regelmatig controles gehouden.

Smileys

Te snel rijden gaat vaak ongemerkt, zeker op routes waar we regelmatig langs komen. Te hoge snelheden zijn gevaarlijk voor onze veiligheid. Gemeente Veldhoven gebruikt DSI’s (dynamische snelheidsindicatoren of beter bekend als ‘smileys’) voor bewustwording bij automobilisten. Er zijn 4 smileys die in de gemeente rouleren. Ze hangen op plaatsen waarover meldingen van te snel rijden zijn binnenkomen. De smileys informeren de weggebruiker (en omstanders) over de gereden snelheid en maximumsnelheid. De meeste automobilisten passen na het zien van het paneel hun gedrag aan. Hoe goed let ú op uw snelheid als u in de bebouwde kom rijdt? Veilig thuiskomen, dat wil iedereen.

NUL-boodschap

De campagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’ is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant waaraan gemeenten, diverse verkeersveiligheidspartners en lokale initiatiefnemers meewerken. Doel is om het aantal verkeersongevallen in Brabant terug te dringen. Voor meer informatie, kijk op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek