Veldwijzer helpt inwoners met zorgen vooruit

Vrijdag 9 maart 2018

Op 12 maart opent Veldwijzer haar deuren. Iedereen met vragen en zorgen die samenhangen met (veranderingen in) de financiële situatie en administratie kunnen hiermee terecht bij Veldwijzer. Veldwijzer is te vinden aan de Sterrenlaan 15.

Veldwijzer is een initiatief van Bureau Sociaal Raadslieden, Stichting Leergeld Veldhoven en de Voedselbank Veldhoven, in samenwerking met de gemeente. Het initiatief is ontstaan uit de gedeelde zorg dat nog lang niet iedereen bekend is met de bestaande regelingen en initiatieven voor mensen met een inkomen onder een bepaalde grens. Hierdoor zijn er Veldhovenaren met zorgen voor wie we wel iets kunnen betekenen.

Verborgen vragen en zorgen

Het onderbenut blijven van regelingen heeft voor een deel te maken met onbekendheid met de regelingen. Maar ook toegankelijkheid is belangrijk: mensen die recht hebben op een regeling of voorziening willen of durven er geen beroep op te doen. Ook is er aandacht voor preventie. Bepaalde zorgen zijn te voorkomen door er in een vroeg stadium over te praten. En dat is niet voor iedereen makkelijk…

Veldwijzer: deskundig, laagdrempelig en onafhankelijk

Om meer mensen te bereiken, meer bekendheid te geven aan de bestaande regelingen, en om het gebruik van de regelingen makkelijker te maken, is er nu Veldwijzer.
Veldwijzer denkt graag mee, en zoekt samen met de cliënt naar een oplossing. En dat is niet altijd de standaard oplossing. Soms zijn praktische tips voldoende. Soms is ondersteuning welkom. Veldwijzer kent altijd iemand uit het netwerk van organisaties en instellingen die kan helpen om de zorgen van de cliënt aan te pakken.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek