Regionale samenwerking aangepast sporten

Dinsdag 13 maart 2018

Sport en bewegen is belangrijk voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. In de praktijk blijkt echter dat bij deze groep de sportparticipatie nog steeds ver achterblijft. Regionale samenwerking maakt het mogelijk om op lokaal niveau potentiële sporters beter bij te staan in hun zoektocht naar een passende sport.

Uit onderzoek blijkt dat schaalvergroting nodig is om aanbod aan te laten sluiten bij de aangepaste sporter. Dit kan door het sport- en beweegaanbod gemeente-overstijgend op elkaar af te stemmen. De regionale samenwerking speelt hier op in. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van sportaanbod met sportaanbieders voor nieuwe doelgroepen en op begeleiding van de inwoner naar sport- en beweegaanbod. Door vraag en aanbod in beeld te brengen ontstaat zicht op ‘blinde vlekken’ . Met deze kennis kunnen aanbieders extra aanbod ontwikkelen.

Samenwerkingspartners

De regionale samenwerking  bestaat op dit moment uit de gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Valkenswaard en Veldhoven.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek