Scootmobiel lenen? Dat kan!

Woensdag 2 mei 2018

U wilt zo nu en dan graag gebruik maken van een scootmobiel, maar niet zo vaak dat u er zelf een wilt aanschaffen? Dan is de scootmobielpool een oplossing. U kunt nu een scootmobiel lenen voor maximaal twee dagen (48 uur) per keer. Het uitleenpunt en de stalling vindt u bij de hoofdingang van RSZK Merefelt.

Voorwaarden

Er is een aantal voorwaarden aan het lenen van een scootmobiel:

  • U bent minimaal 18 jaar.
  • U bent inwoner van Veldhoven.
  • U hebt de bekwaamheid en het verkeersinzicht om een scootmobiel te besturen. De ergotherapeut van Merefelt beoordeelt dit door middel van een rijvaardigheidstest. Tijdens deze test wordt gekeken naar het gebruik en bediening van de scootmobiel, verkeersinzicht en behendigheid in het verkeer. U kunt hiervoor rechtstreeks een afspraak maken bij de ergotherapeut van Merefelt.

Kosten

Het lenen van een scootmobiel is gratis. De afspraak bij de ergotherapeut voor de rijvaardigheidstest valt onder de basisverzekering van uw zorgverzekering. Hiervoor geldt uw eigen risico. En in het geval dat uw maximale vergoeding voor ergotherapie al is gebruikt, dan komen de kosten van de rijvaardigheidstest voor uw eigen rekening.

Scootmobiel lenen

U mag de scootmobiel per keer maximaal twee dagen (48 uur) achter elkaar reserveren/lenen. Dat kan alleen wanneer u een goede stallingsruimte heeft voor de scootmobiel. Als u de scootmobiel alleen op een openbare plek kunt stallen mag u de scootmobiel maximaal een dag lenen. U levert de scootmobiel dan weer in op dezelfde dag. Uitlenen gaat op basis van vertrouwen: u hoeft geen borgsom te betalen.

U kunt de scootmobiel reserveren zodat u er zeker van bent dat er een beschikbaar is. Dit kan vanaf 3 weken voor het uitleenmoment. Ook zonder reservering kunt u een scootmobiel lenen als deze aanwezig is. 

Contactgegevens Merefelt

Parklaan 2 
5504 GB Veldhoven
Telefoonnummer (088) 245 7795

Openingstijden Servicepunt

  • Werkdagen: 08:00 tot 18:00 uur
  • Weekend en feestdagen: 10:00 tot 16:00 uur

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek