Steun basisschoolleerlingen tijdens E-waste Race

Dinsdag 15 mei 2018

Leerlingen van St. Jan Baptist en Dick Bruna doen mee aan de E-waste Race; een wedstrijd tussen 10 groepen van basisscholen in Brabant en Limburg.  Zij nemen het tegen elkaar op in een race om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (in het Engels ‘E-waste’) in te zamelen voor recycling. De race loopt van 21 mei t/m 15 juni 2018.

Door mee te doen aan de wedstrijd leren de kinderen dat E-waste niet in het restafval thuishoort. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektrische apparaten leuk, leerzaam en gemakkelijk! De kinderen hebben vier weken de tijd om zoveel mogelijk apparaten in te zamelen en uw steun kunnen ze daarbij goed gebruiken. De groep die het meeste inzamelt, wint namelijk een leuke schoolreis naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.

Help mee en meld uw E-waste aan!

Heeft u nog afgedankte E-waste liggen? Alle apparaten waar een stekker aan zit of die werken op batterijen kunt u inleveren. Denk aan haardrogers, stijltangen, dvd-spelers, scheerapparaten, mobiele telefoons, enzovoort. Zo werkt het:

  • Meld vanaf 21 mei uw afgedankte elektrische apparaten aan op www.ewasterace.nl
  • Op een vooraf afgesproken tijd halen de kinderen deze apparaten bij u thuis op
  • Op www.ewasterace.nl worden de scores van de deelnemende scholen bijgehouden

Wat gebeurt er met de apparaten?

De per school ingezamelde apparaten worden opgehaald en daarna gesorteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De grondstoffen die erin zitten, worden veilig en efficiënt uit de apparaten gehaald en gerecycled of opgeslagen. Denk aan ijzer, koper en kunststoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Maar ook schadelijke CFK’s worden veilig verwijderd zonder het milieu te belasten. Zo voorkomen we ook dat E-waste in ontwikkelingslanden terecht komen waar geen regels zijn voor gezondheids- en milieuomstandigheden.

Deelnemende scholen

De E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland en de gemeenten Peel en Maas, Venray, Horst aan de Maas en Veldhoven.

De scholen die meedoen zijn: Brede School St. Jan Baptist en OBS Dick Bruna (beide uit Veldhoven), OBS Nieuweschool en BS De Groenling (beide uit Panningen), OBS De School (Maasbree), Basisschool De Kroevert (Kronenberg), Openbare Jenaplan basisschool De Krullevaar (Sevenum), Openbare basisschool De Samensprong (Grubbenvorst), BS de Lier (Merselo) en BS de Meulebeek (Oostrum).

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek