Zandoerleseweg – Zandoerle is weer open

Woensdag 6 juni 2018

De verbinding Knegsel – Zandoerle – Oerle is weer open voor doorgaand verkeer. Sinds eind november 2017 was de weg afgesloten voor grootschalig onderhoud. De werkzaamheden verplaatsen zich nu naar het weggedeelte Zandoerle vanaf kruising Banstraat/Zandoerle tot de kruising Eindhovensebaan/Zittard.

Aanleiding voor de reconstructie van de weg was de toegenomen verkeers- en geluidsoverlast in Zandoerle. De gemeente besloot snelheidsbeperkende maatregelen aan te leggen, in combinatie met werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. In het weggedeelte tussen de rotonde Oersebaan en Paddevenweg is intussen het riool vervangen en de weg opnieuw ingericht. Hier geldt voortaan een maximumsnelheid van 30 km per uur. Buiten de bebouwde kom wordt de maximumsnelheid 60 km per uur.

Bedankt voor uw geduld en begrip

De werkzaamheden hebben voor omwonenden en weggebruikers behoorlijk wat overlast veroorzaakt. We willen alle betrokkenen bedanken voor hun geduld en begrip. We doen er alles aan om de overige werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

Verdere voortgang

Het volgende weggedeelte dat wordt aangepakt is Zandoerle vanaf kruising Banstraat/Zandoerle tot de kruising Eindhovensebaan/Zittard. Ook hier vinden rioleringswerkzaamheden plaats en wordt het asfalt vervangen door klinkerbestrating.
Volgens de huidige planning zijn deze werkzaamheden klaar in de laatste week van juni. Weersomstandigheden kunnen de planning beïnvloeden.

Ten slotte worden op de kruising Eindhovensebaan/Zittard verkeersdrempels aangelegd. Wanneer dat precies gebeurt, is afhankelijk van het moment dat de Zilverbaan opengaat voor doorgaand verkeer. We streven ernaar om de werkzaamheden aan dit kruispunt nog voor de bouwvakvakantie - half juli - af te ronden.

Omleiding

Noodzakelijke omleidingsroutes zijn aangegeven met gele borden.

Contact

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel het algemene telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek