Eindeloos glas recyclen

Maandag 25 juni 2018

Glas kan eindeloos opnieuw gebruikt worden en de kwaliteit van het glas blijft even goed. Duizend kilo glas wordt dus omgetoverd tot…duizend kilo glas! Glas naar de glasbak of milieustraat brengen; u doet toch ook mee?

De milieuwinst van glasrecycling is groot: we hoeven immers geen nieuwe grondstoffen uit de aarde te halen. Elke kilo glasscherven scheelt 1,2 kilo grondstoffen! En het gaat snel. Drie weken nadat u uw lege jampotje in de glasbak hebt gegooid, is er al weer iets nieuws van gemaakt. Glasrecycling bespaart grondstoffen én energie, omdat geen nieuw glas gemaakt hoeft te worden. Twee vliegen in één klap dus!

Bekijk de film!

Er is een filmpje gemaakt over glasinzameling en recycling in Veldhoven.

Glasinzameling

Breng glazen flessen en potten met doppen en deksels naar de glasbak. Vlakglas, zoals ruiten en spiegels, en ook holglas zoals drinkglazen en vazen, kunt u naar de milieustraat brengen. Die mogen niet in de glasbak.

Milieustraat

Het adres van de milieustraat is Habraken 2409 Veldhoven. Telefoon (040) 25 84 333. Voor openingstijden en kosten, zie www.veldhoven.nl/milieustraat.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek