Al het glas komt toch op een hoop

Dinsdag 3 juli 2018

Feit of fabel? Je hoort wel eens: “Al het glas uit de glasbakken komt in de vrachtwagen bij elkaar, dus scheiden in verschillende kleuren heeft totaal geen zin.” Maar dit klopt niet, goede scheiding bij de glasbak is wel degelijk belangrijk!

De vrachtwagens die glasbakken legen, hebben een laadbak met een vakverdeling, voor elke kleur glas één vak. Daarin wordt het glas op kleur gelost. De glasbranche heeft grote behoefte aan op kleur gescheiden glas. Ongeveer 60% van al het verpakkingsglas is wit. Ook belangrijk: wit glas levert veel meer geld op dan gekleurd glas. En gekleurd glas kan nooit meer wit worden.

Bekijk het filmpje over glasrecycling in Veldhoven.

Glasinzameling

Breng glazen flessen en potten met doppen en deksels naar de glasbak. Vlakglas, zoals ruiten en spiegels, en ook holglas zoals drinkglazen en vazen, kunt u naar de milieustraat brengen. Die mogen niet in de glasbak. Adres milieustraat: Habraken 2409 Veldhoven. Telefoon (040) 25 84 333. Voor openingstijden en kosten, zie www.veldhoven.nl/milieustraat.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek