Zijn zonnepanelen voor u rendabel?

Dinsdag 3 juli 2018

Zonnescanbrabant.nl is een digitaal hulpmiddel van de Provincie Noord-Brabant. U berekent hiermee eenvoudig, gratis en snel voor uw dak of zonne-energie voor u rendabel kan zijn.

Om de uitstoot van CO2 te verminderen moeten we overschakelen op duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie en windenergie. Doordat Vliegveld Eindhoven vlak bij Veldhoven ligt kunnen er geen hoge windmolens worden geplaatst. Bij het overschakelen op duurzame energiebronnen moeten we het in Veldhoven daarom vooral van zonne-energie hebben. En daar kan iedereen met een geschikt dak aan bijdragen!

Hoe werkt zonnescanbrabant?

Voer uw adresgegevens in op www.zonnescanbrabant.nl. U ziet dan een luchtfoto van uw pand, waarbij is aangegeven of/welke dakdelen geschikt zijn voor zonne-energie. Ook ziet u:

  • de maximale opbrengst
  • welke installatie geadviseerd wordt
  • wat de benodigde investering is
  • hoe snel u deze investering heeft terugverdiend
  • de vermindering van CO2-uitstoot

De Zonnescan Brabant wordt regelmatig geactualiseerd op nieuwe ontwikkelingen en marktprijzen. Het is dus zinvol om regelmatig te checken of uw dak mogelijk wel rendabel is/wordt. Aan de  informatie op Zonnescanbrabant.nl kunt u geen rechten ontlenen.

Wist u dat …?

66% van het dakoppervlak in Veldhoven is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Vorig jaar is het aantal zonnepanelen in Veldhoven met bijna 40% gegroeid ten opzichte van 2016. We zijn dus op de goede weg en bedanken alle Veldhovenaren die er het afgelopen jaar ook voor kozen om hun energieverbruik te verduurzamen!

Vergunningvrij

Het plaatsen van zonnepanelen is vergunningvrij, uitzonderingen daargelaten. Op www.rijksoverheid.nl vindt u de brochure ‘Zonnecollectoren en zonnepanelen’ met meer informatie hierover.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek