Veldhovense bedrijventerreinen weer beloond met Keurmerk Veilig Ondernemen

Maandag 9 juli 2018

Op dinsdag 3 juli om 16.30 uur ontvingen de bedrijventerreinen De Run, Bastion, Bolwerk, Provinciale Weg, Habraken en Zandven wederom het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) Continu Samenwerken. Wethouder Economische Zaken, Daan de Kort, was hierbij aanwezig.

Het Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en partijen als bijvoorbeeld het Veldhovens Ondernemers Contact, afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Daar profiteert iedereen van.

Veilig Veldhoven

Ook in Veldhoven worden de bedrijventerreinen veiliger met behulp van de KVO-B-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze om met alle partijen aan tafel te gaan. Terreinen die alle stappen hebben doorlopen krijgen aan het eind als waardering het Keurmerk toegewezen. Na drie jaar volgt een evaluatie en hercertificering. Veldhoven heeft het met alle terreinen weer voor elkaar en dat is uniek.

Veilige bedrijventerreinen

Een onveilige omgeving zorgt voor overlast en kan ‘het ondernemen’ in de weg zitten. In het KVO-B maken ondernemers samen met de andere betrokken partijen afspraken voor een veiliger omgeving, zoals:

  • het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over 'schoon, heel en veilig
  • beter georganiseerd toezicht door politie en brandweer
  • het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera’s, enz.
  • investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.)

De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Maar óók is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek