Inbraakpreventietips

Maandag 23 juli 2018

De schoolvakanties zijn weer begonnen. Hét moment om wellicht naar een mooie vakantiebestemming te vertrekken en lekker tot rust te komen. Helaas zijn er ook mensen die van deze gelegenheid gebruik maken om te kijken of er nog waardevolle spullen in uw huis liggen Graag geven wij u enkele tips om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

Hoe kunnen we gezamenlijk proberen om woninginbraken te voorkomen? Hieronder vindt u enkele praktische tips:

  • Vraag vertrouwde buurtbewoners om een oogje in het zeil te houden tijdens uw afwezigheid en wissel telefoonnummers uit om snel te kunnen communiceren met elkaar
  • Zorg dat de woning bewoond lijkt (auto op de inrit, tijdschakelaars voor lampen,  post uit de brievenbus)
  • Zorg voor degelijk hang- en sluitwerk en verlichting op donkere verschuilplaatsen rondom uw woning

Verdacht gedrag? Bel 112!

Ziet u onbekende personen bij een woning  waarvan u denk dat ze gaan inbreken? Bel dan 112! De ervaring leert dat mensen achteraf vaak getuige zijn geweest van een woninginbraak, terwijl ze hiervoor niet de politie hebben gebeld. Ook de politie heeft liever dat u één keer te veel belt dan één keer te weinig.

Buurt Whatsapp-groepen

Bent u nog niet aangesloten bij de buurt Whatsapp groep in uw wijk? Meld u dan snel aan! Hoe meer mensen hieraan deelnemen, hoe groter de kans dat verdachte situaties adequaat kunnen worden afgehandeld! Voor meer informatie over Whatsappgroepen in uw buurt: contact@cordaadwelzijn.nl.

Nieuwe ideeën tegen woninginbraken

Heeft u als inwoner van Veldhoven nog een goed idee of initiatief waarmee mogelijke woninginbraken kunnen worden voorkomen? Dan nodig wij u graag uit om contact op te nemen met de afdeling Integrale Veiligheid van de gemeente Veldhoven. Stuur hiervoor een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de wijkagent in uw gebied. Wie uw wijkagent is vindt u via www.politie.nl – mijn buurt – wijkagenten.

Samen staan we sterk(er)!

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek