Nieuwe inrichting speelterrein Dieze

Maandag 20 augustus 2018

Gemeente Veldhoven start binnenkort met het opnieuw inrichten van het speelterrein aan de Dieze in de wijk Pegbroeken. De speeltoestellen op het speelterrein voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen en zijn inmiddels gedeeltelijk verwijderd. De gemeente heeft samen met een aantal omwonenden bekeken hoe de nieuwe inrichting er uit moet komen te zien. Het  conceptontwerp is met de werkgroep besproken en ligt nu ter inzage voor iedereen.

Met de nieuwe inrichting ontstaat er opnieuw een veilig en afwisselend speelterrein, waar kinderen weer naar hartenlust kunnen spelen en (groot)ouders elkaar kunnen ontmoeten. Op het speelterrein worden nieuwe speeltoestellen geplaatst en er ontstaat vrije ruimte waar kinderen hun eigen spel kunnen ontwikkelen. Het huidige speelterrein bestaat uit erg veel verharding. Deze wordt gedeeltelijk vervangen door gazon en beplanting. Onder de speeltoestellen wordt waar nodig kunstgras aangelegd om de valveiligheid te waarborgen voor de spelende kinderen. 

Ter inzage

U kunt het conceptontwerp van 29 augustus tot en met 14 september 2018 in de informatieruimte van het gemeentehuis bekijken. Wilt u op het plan reageren, dan kan dat tot en met 14 september 2018. Stuur uw reactie in een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of per brief naar Gemeente Veldhoven / afdeling Beheer en Realisatie, Postbus 10101, 5500 GA Veldhoven met in de onderwerpregel ‘ontwerp speelterrein Dieze’. Na deze periode is het plan definitief en starten we met de voorbereiding voor de uitvoering. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het speelterrein eind 2018 klaar.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek