Vraag de mantelzorgwaardering 2018 aan

Dinsdag 4 september 2018

Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in de samenleving. Gemeente Veldhoven heeft veel waardering voor het werk dat zij doen. Daarom mag het Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van SWOVE) mantelzorgers verwennen met de Veldhovense mantelzorgwaardering. De mantelzorgwaardering is bedoeld om mantelzorgers erkenning te geven voor het goede werk dat ze verrichten.

Tot 31 december 2018 kan iedereen die (mede) zorgdraagt voor iemand die in Veldhoven woont, in aanmerking komen voor de Veldhovense mantelzorgwaardering. Deze bestaat uit cadeaubonnen van het Citycentrum of van het winkelgebied de Kromstraat. Zo heeft iedereen ruime keus om iets leuks uit te zoeken.

Voor wie is de mantelzorgwaardering?

De mantelzorgwaardering is bedoeld voor iedereen die langer dan drie maanden en meer dan zes uur per week, onbetaald zorg en/of ondersteuning geeft aan een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of buur. Deze persoon moet wel in de gemeente Veldhoven wonen. De regeling geldt ook voor jongere mantelzorgers, tussen 8 en 21 jaar, die thuis wonen met een chronisch zieke of gehandicapte ouder, broertje of zusje en regelmatig zorgtaken overnemen.

De Veldhovense mantelzorgwaardering 2018 kent 3 categorieën:

 • Voor redelijk belaste mantelzorgers is er de standaardwaardering ter waarde van € 25,00 per kalenderjaar
 • Voor zwaarbelaste mantelzorgers is er een pluswaardering ter waarde van. € 125,00 per kalenderjaar
 • Voor jonge mantelzorgers is er een jongerenwaardering ter waarde van € 25,00

Wanneer komt u in aanmerking voor een pluswaardering?

Uw leven staat grotendeels in het teken van mantelzorg. U bent erg betrokken en combineert veel gevarieerde taken. U moet regelmatig ad hoc beschikbaar zijn en ervaart dat het moeilijk is uw eigen leven te leiden. Het los laten van uw mantelzorgtaken lukt vaak niet.
Enkele voorbeelden van taken die passen bij een pluswaardering:

 • u geeft persoonlijke verzorging zoals helpen bij wassen en aankleden Of u zorgt voor meerdere mensen (bijv. je dochter en een van je ouders)
 • u bent 24 uur per dag beschikbaar voor ad hoc situaties. Hierdoor komt het eigen (sociale) leven onder spanning te staan
 • u heeft constante ongerustheid om iemand in je directe omgeving
 • u helpt uw partner op heel veel momenten door de dag heen, regelt alle afspraken, zorgt voor het hele huishouden. Voor alle taken heeft u de eindverantwoordelijkheid

Wanneer komt u in aanmerking voor een standaardwaardering?

Uw leven is aardig in balans ondanks de mantelzorg. U bent betrokken en verricht enkele vaste, afgebakende taken. U bent niet dagelijks met uw mantelzorgtaken bezig en kunt ook uw eigen leven leiden. Het lukt u meestal om uw mantelzorgtaken los te laten.

Vorig jaar ook de mantelzorgwaardering ontvangen?

Veel mantelzorgers hebben zich al eerder aangemeld bij Steunpunt Mantelzorg Veldhoven (onderdeel van SWOVE) en de waardering ontvangen. Als je nog steeds mantelzorger bent  krijgt u dit jaar de cadeaubonnen van het Citycentrum thuis vóór 25 december 2018.  Wilt u cadeaubonnen van de Kromstraat? Geef dit dan vóór 15 december aan SWOVE door.

Mantelzorgwaardering aanvragen

 • Bent u nog niet geregistreerd als mantelzorger en/of heeft u de mantelzorgwaardering nog niet aangevraagd? Dan kunt u zich alsnog bij het Steunpunt Mantelzorg melden via het aanmeldformulier op swove.nl
 • Mantelzorgwaardering kan ook via het aanmeldformulier worden aangevraagd door degene die zorg ontvangt of zijn of haar naaste
 • Aanvragen kan tot 31 december 2018!

Meer informatie

 • Bent u benieuwd naar de voorwaarden voor de mantelzorgwaardering in 2018? Kijk dan op de pagina Mantelzorg
 • Heeft u vragen over mantelzorgondersteuning of wilt u zich nog aanmelden? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Veldhoven. Stuur een e-mail naar steunpuntmantelzorgveldhoven@swove.nl of bel het Steunpunt via telefoonnummer (040) 25 34 230. Het steunpunt Mantelzorg aan de Burgemeester van Hoofflaan 70 is open op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek