Opschonen strooibos begraafplaats de Hoge Boght

Woensdag 5 september 2018

Het strooibos bij de gemeentelijke begraafplaats De Hoge Boght wordt medio september opgeschoond. Dit gebeurt om het natuurlijke karakter van het strooibos te behouden.

Het strooibos is een stukje vrije natuur waar de as van een dierbare anoniem kan worden verstrooid. Na het uitstrooien mogen er echte bloemen worden neergelegd. De medewerkers van de begraafplaats halen deze weg na verwelking. Juist om het natuurlijke karakter van het strooibos te behouden, mogen er geen ‘monumentjes’ zoals naamplaatjes, kunstbloemen, knuffels en dergelijke achterblijven. Daarom wordt het strooibos binnenkort opgeschoond.

Wat houdt het opschonen in

De medewerkers van de begraafplaats verzamelen alle geplaatste voorwerpen. Dat gebeurt in de week van 17 september. U kunt geplaatste voorwerp(en) desgewenst vóór die week zelf ophalen. Alles wat dan nog achterblijft  bewaren we 3 maanden, tot uiterlijk maandag 31 december. Binnen deze 3 maanden is het ook nog mogelijk om voorwerpen op te halen, op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.00 uur (met uitzondering van vrijdagmiddag). Meldt u zich hiervoor bij een van de onderhoudsmedewerkers op de begraafplaats. De voorwerpen die op 31 december niet zijn opgehaald worden vernietigd.

Monument voor een dierbare

We hebben er begrip voor dat ook na het uitstrooien van as in het strooibos, behoefte kan bestaan aan een concreet plekje om een dierbare te herinneren. Maar het strooibos is niet bedoeld voor het achterlaten van symbolische zaken. Dit is alleen mogelijk op graven en in het columbarium (de plek waar urnen worden geplaatst). Daar  is het plaatsen van een monument/gedenksteen mogelijk op basis van een vergunning. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Begraafplaats De Hoge Boght.

Een andere mogelijkheid is de ‘herinneringsboom’. Dat is een kunstwerk bij het crematorium; een boom van staal waaraan boomblaadjes kunnen worden bevestigd met de naam van de overledene (een blaadje met tekst enkelzijdig kost € 127,50/ 5 jaar. Tekst dubbelzijdig: € 12,50 extra). Hiervoor kunt u Uitvaartorganisatie DELA benaderen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de beheerder van de begraafplaats via het algemene telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek