Gemeente gaat kroonringen voor PMD plaatsen

Dinsdag 11 september 2018

De gemeente komt tegemoet aan de toenemende vraag naar kroonringen om de PMD-zakken aan op te hangen. Er worden nu voorbereidingen getroffen en naar verwachting hangen de ringen eind van het jaar. De locatie van de ringen wordt dan op een overzichtskaart gezet, zodat u weet waar ze komen.

Er kwamen steeds meer verzoeken om kroonringen te plaatsen. Een kroonring is een ring gemaakt van recycled plastic die aan een (lantaarn)paal wordt bevestigd. Zo ontstaat een kapstok waaraan PMD-afvalzakken kunnen worden opgehangen. De zakken hangen los van de grond en daarmee wordt het openscheuren door wind of ongedierte beperkt. Zo wordt zwerfafval voorkomen en bovendien zorgt het voor een netter straatbeeld. U bent niet verplicht om de kroonringen te gebruiken, maar het is een extra hulpmiddel. In het gemeentenieuws informeren wij u de komende tijd regelmatig over dit onderwerp.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek