Herdenking bombardement Zeelst 17 september

Dinsdag 11 september 2018

17 September 1944 kwamen in Zeelst negentien burgers om bij het geallieerde bombardement op de eerste dag van Bevrijdingsoperatie Market Garden bij de bevrijding van Zuid-Nederland. De werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september organiseert  op maandag 17 september een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers.

Deze bijeenkomst begint om 18.30 uur bij het monument ‘Donderslag bij heldere hemel’ op het Meiveld. Medewerking verlenen de werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september, de werkgroep 17 september van de Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis, nabestaanden, Gemeente Veldhoven, Onze Lieve Vrouwegilde, Harmonie l’Union Fraternelle, Scouting St. Aloysius, Amnesty International, Ambassade van Vrede Veldhoven en leerlingen van basisscholen en Sondervick College.

Stille tocht

Aansluitend aan de  herdenking bij het monument op het Meiveld, volgt een stille tocht naar het parochiële kerkhof in Zeelst. Net als bij de herdenking op 4 mei is ook nu in Zeelst de bijeenkomst in de kerk vervallen.

Kranslegging grafmonument

Om 19.15 uur is een korte herdenkingsbijeenkomst bij het grafmonument op het kerkhof. Onder andere nabestaanden van de slachtoffers van het bombardement leggen een bloemstuk. Verdere medewerking verlenen Selster Dameskoor, scouting St. Aloysius en Onze Lieve Vrouwegilde.

Rond 19.30 uur is de herdenking afgelopen. Na afloop wordt in 't Patronaat aan de Blaarthemseweg koffie en thee geschonken.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek