Vraag nu subsidie aan voor nieuwe activiteiten

Dinsdag 11 september 2018

Heeft u een leuk idee om kwetsbare Veldhovenaren op een vernieuwende manier mee te laten doen aan activiteiten in de buurt? We nodigen organisaties graag uit om voor 1 oktober hiervoor een subsidie aan te vragen. Activiteiten die Veldhovenaren met een handicap mee laten doen of die eenzaamheid voorkomen of tegengaan zijn zeer welkom. Dit sluit aan op het VN verdrag Handicap en het nationaal actieprogramma ‘een tegen eenzaamheid’.

De gemeente Veldhoven heeft verschillende subsidies om activiteiten te ondersteunen waardoor kwetsbare individuen en groepen mee kunnen doen in de samenleving. Hieronder valt ook de subsidieregeling Experimenteerruimte, speciaal bedoeld om iets nieuws uit te proberen.

Experimenteersubsidie

Organisaties kunnen een aanvraag indienen in het kader van de experimenteerruimte. Het subsidieplafond voor de experimenteerruimte voor 2018 en 2019 was € 135.596. Voor 2018 is nog € 55.000 beschikbaar. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal € 10.000 per aanvraag. In principe zijn alle kosten subsidiabel. Daarnaast wordt er een bonus van € 1.000 toegekend voor de inzet van vrijwilligers.
Een commissie bekijkt of de aanvraag vernieuwend is voor Veldhoven en bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, kunt u vinden op de pagina Subsidie Vitale samenleving

Hoe dient u een aanvraag in?

Drie maal per jaar kent de gemeente subsidie toe aan aanvragen die aan de criteria voldoen. Aanvragen moeten voor 1 oktober, 1 januari en 1 mei worden ingediend. U kunt een subsidie experimenteerruimte aanvragen door het aanvraagformulier (PDF, 172.1 kB) te sturen naar gemeente@veldhoven.nl onder vermelding van aanvraag experimenteersubsidie of af te geven bij de receptie op het gemeentehuis aan Meiveld 1.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina Subsidies. Heeft u vragen? Bel dan gerust naar het gemeentehuis op nummer 14 040. We helpen u graag verder met uw initiatief en de subsidieaanvraag.

Deelnemen beoordelingscommissie?

Heeft u interesse om zitting te nemen in de commissie die de aanvragen beoordeelt? Neem dan contact op met de coördinator experimenteersubsidie (e-mail naar bartel.bos@veldhoven.nl of bel met 14 040).

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek