Subsidie-aanvraag duurzame Energie weer van start

Woensdag 12 september 2018

Van 2 oktober tot 8 november kan er weer subsidie worden aangevraagd bij de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+). In deze najaarsronde is er zes miljard euro aan subsidie beschikbaar voor bedrijven en (non–profit) instellingen. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energiebronnen, zoals energie uit zonnepanelen, biomassa en windenergie en richt zich op de wat grotere projecten.

Veel ondernemers deden al succesvol een beroep op de SDE+. Een voorbeeld hiervan is ondernemer Jan van Diessen die het dak van het pand van zijn bedrijf Van Diessen Keukens vol heeft gelegd met zonnepanelen. Het gaat om 680 panelen. “Het was voor mij mede door de SDE+ regeling erg interessant om zonnepanelen neer te leggen”, vertelt Van Diessen wiens bedrijf nu ruim 2/3e van zijn energie uit de zonnepanelen haalt. “De investering verwacht ik na zo’n zeven jaar terugverdiend te hebben. Bovendien kan ik heel gemakkelijk via computer en telefoon mijn energieverbruik zien, wat de zonnepanelen me opleveren en hoeveel CO2 er mee bespaard wordt”.

Van Diessen Keukens heeft met de plaatsing van de  zonnepanelen al net zoveel CO2 bespaard als het planten van ruim 600 bomen. Heeft u ruimte en interesse in de plaatsing van zonnepanelen of andere vormen van hernieuwbare energiebronnen bij uw bedrijf of instelling. Kijk dan snel op  www.rvo.nl/sde voor meer informatie over de SDE+ regeling.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek