Dementie en zorg op maat

Woensdag 3 oktober 2018

In Nederland woont 70 procent van de mensen met een vorm van dementie thuis. Voor veel mensen is thuis wonen, met hulp waar nodig, nog lang goed mogelijk. Zorg op maat is daarbij belangrijk.

Hulp en begeleiding van anderen bij de dagelijkse activiteiten is belangrijk voor mensen met een vorm van dementie. Dit kan hulp zijn bij de persoonlijke verzorging. Of bij het deelnemen aan activiteiten.

Dagelijkse zorg

Als bij de dagelijkse verzorging (douchen/ aankleden) hulp of ondersteuning nodig is, als het eten moeilijk wordt, en het herkennen van spullen lastig wordt, kan professionele ondersteuning helpen. Denk dan aan een zogenoemde Zorg Traject Begeleider en aan wijkverzorging/verpleging. Er zijn nog andere vormen van zorg op maat, zoals de begeleiding bij dagbesteding, dagopvang, dagverpleging en individuele ondersteuning.

Aantrekkelijke activiteiten

Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het niveau van functioneren, biedt de dagbesteding en dagopvang diverse activiteiten waardoor ook mensen met dementie mee kunnen doen. Dit kunnen creatieve of muzikale activiteiten zijn, maar ook buiten zijn in de natuur, film en TV kijken, bezoeken afleggen, of spellen doen.

Meer weten?

Voor informatie over dementie en het meedoen aan activiteiten kunt u contact opnemen met het Steunpunt Dementie en Mantelzorg van SWOVE. U kunt op werkdagen bellen naar nummer 040 2540066 of een e-mail sturen naar info@swove.nl. U vindt het Steunpunt aan de Burgemeester van Hoofflaan 70.

Dementiecafé Veldhoven

Voor iemand met (mogelijk) dementie en zijn familieleden is het krijgen van de juiste informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Daarom is het dementiecafé opgericht dat is bedoeld voor (vermoedelijk) dementerenden, familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden. Bij iedere café-avond is een deskundige aanwezig die gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp. SWOVE coördineert het Dementiecafé. Het eerstvolgende dementiecafé is op 6 november. Lees meer op www.swove.nl bij ‘Onze diensten’.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek