Militaire oefeningen

Woensdag 3 oktober 2018

Van 24 september tot en met 12 oktober trainen eenheden van de Koninklijke Lucht- en Landmacht samen in de grote defensie oefening Falcon Autumn.

Falcon Autumn is een jaarlijks terugkerende oefening voor 11 Air Manoeuvre Brigade. Dat is een samenwerkingsverband tussen 11 Luchtmobiele Brigade (Koninklijke Landmacht), het Defensie Helikopter Commando en het 336 Squadron van vliegbasis Eindhoven (Koninklijke Luchtmacht). Zij bereiden hun militaire oefeningen zorgvuldig voor en proberen het aantal vliegbewegingen zoveel mogelijk te spreiden over de diverse oefengebieden in Nederland.

Oefening in Veldhoven

Van 8 tot en met 19 oktober 2018 vindt er een militaire oefening plaats in en rond onze gemeente. De oefening wordt gehouden in het kader van de eindoefening Onderofficieren Infanterie Koninklijke Landmacht in opleiding. Tijdens de oefening verplaatsen de militairen zich te voet over bestaande wegen en paden. Aan de oefeningen nemen 30 personen deel plus 8 militaire wielvoertuigen.

Schade?

Als er door een oefening schade is ontstaan dan kunt u dit melden. Vermeld de militaire eenheid zoals: kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en soort schade. Stuur dit aan:

  • Sectie Claims Ministerie van Defensie
  • Postbus 90004
  • 3509 AA Utrecht

Telefoonnummer 030-2180444. E-mail: JVDclaims@mindef.nl.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek