Plaatsing bladkorven

Woensdag 10 oktober 2018

In de eerste 2 weken van oktober plaatsen we weer bladkorven. Daarin kunt u herfstblad deponeren. Afhankelijk van het aanbod legen we de bladkorven 1 keer per week. Eind december halen we de bladkorven weer weg.

Alleen voor herfstblad!

Voor het legen van de bladkorven gebruiken we een grote bladzuiger die alleen geschikt is voor bladeren. Takken en ander tuinafval veroorzaken defecten aan de apparatuur. Doe dus alstublieft geen snoeihout of ander tuinafval in de bladkorven. Blijkt tijdens het ledigen dat er toch ander tuinafval in de bladkorf zit? Dan is de kans groot dat we de bladkorf op die locatie weghalen.

Tips voor uw tuinafval

  • Tuinier mét herfstblad. Gebruik het bladafval uit uw eigen tuin als winterdek voor planten. Het zorgt voor natuurlijke bemesting en vormt ook een schuil- en voedselplek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren
  • Gebruik uw groene kliko voor tuinafval. Ook licht snoeihout mag erin. Tot en met november wordt uw groene kliko nog elke week geleegd (van december tot en met februari gebeurt dat om de week)
  • Grote hoeveelheden tuinafval, groot snoeihout en dergelijke kunt u ook inleveren op de milieustraat aan de Habraken (geopend op werkdagen van 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur)

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek