Superopbrengst campagne glasinzameling

Woensdag 10 oktober 2018

Veldhovenaren gaven massaal gehoor aan de oproep om glazen flessen en potten naar de glasbak te brengen. Vergeleken met vorig jaar is er in juli 19% meer glas ingezameld en in augustus zelfs 37%. Dat is een geweldig goed resultaat.

Weet u het nog? In mei 2018 bestond de glasbak in Nederland 40 jaar. Om dit jubileum te vieren organiseerden we een communicatiecampgane over glasrecycling. Dit met het doel de inzameling van glazen flessen en potten te verbeteren.

In de glasbak, waarom ook alweer?

Glas kan eindeloos opnieuw gebruikt worden, de kwaliteit blijft hetzelfde. Duizend kilo glas wordt na recycling dus omgezet in... duizend kilo glas! De milieuwinst van glasrecycling is groot. We hoeven er immers geen nieuwe grondstoffen voor uit de aarde te halen: elke kilo glasscherven scheelt 1,2 kilo grondstoffen! Glasrecycling bespaart grondstoffen én energie, omdat er geen nieuw glas gemaakt hoeft te worden. Twee vliegen in één klap dus.

Terugblik op de campagne

Tijdens de campagne waren er verschillende activiteiten: alle glasbaklocaties kregen een grondige schoonmaakbeurt en de bakken zelf kregen een facelift. Verder maakten we een film over glasrecycling met 2 inwoonsters van Veldhoven in de hoofdrol. U kunt de film nog bekijken op https://www.veldhoven.nl/afvalinzameling. En we trakteerden alle huishoudens in Veldhoven op een gratis inzameltas voor glas. We zien deze tas regelmatig opduiken in het straatbeeld; zo is de boodschap "flessen en potten horen in de glasbak" goed zichtbaar. 

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek