Versnelde aanleg noord-zuid fietspad Zilverackers

Woensdag 10 oktober 2018

Omdat de aannemer op dit moment toch bezig is met aanleg van de bouwwegen voor Huysackers, wordt nu ook een fietspad door het bouwgebied meegenomen. Het grondwerk is intussen gestart. Naar verwachting is het nieuwe fietspad half november klaar voor gebruik.

Op dit moment worden de voorgestelde fietsroutes langs de Zilverbaan niet goed gevolgd. We zien regelmatig fietsers en soms ook joggers op de rijbaan die voor auto’s bestemd is. Hierdoor ontstaan onveilige situaties, vooral voor kwetsbare weggebruikers. Verkeersveiligheid van alle weggebruikers staat bij de gemeente voorop. Daarom is een manier gevonden om het fietspad zo snel mogelijk aan te leggen door ‘werk met werk’ te combineren. Met de aanleg van het traject vanaf rotonde Antwerpsebaan tot Schooterweg, is de noordzuid-fietsroute van Oersebaan tot Knegselseweg compleet.

Werk met werk combineren

De aannemer is enkele maanden geleden gestart met het bouwrijp maken van Huysackers: de bouwwegen en de riolering worden aangelegd. We hebben hem gevraagd om het fietspad te betrekken bij deze werkzaamheden. Door deze slimme aanpak kan het fietspad
snel worden gerealiseerd. De benodigde materialen en machines zijn immers al aanwezig en de werkzaamheden zijn gepland.

Huysackers

Huysackers is de meest recente ontwikkeling in de nieuwe woonwijk Zilverackers. Hier worden de komende jaren ongeveer 430 woningen gebouwd. Kijk voor meer informatie op www.nieuwbouw-huysackers.nl.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek