Vraag nu de experimenteersubsidie aan!

Dinsdag 16 oktober 2018

De gemeente Veldhoven heeft verschillende subsidies om activiteiten te ondersteunen die mensen met een afstand tot de samenleving of een risico daartoe mee laten doen in de samenleving.

De experimenteersubsidie daagt organisaties uit om voor hen nieuwe activiteiten te organiseren die bijdragen aan een vitale samenleving waarin iedereen mee kan doen. Met name activiteiten voor Veldhovenaren met een handicap of  die eenzaamheid voorkomen of tegengaan, zijn welkom. Dit sluit aan op het VN verdrag Handicap en het nationaal actieprogramma ‘een tegen eenzaamheid’. De experimenteersubsidie valt dan ook onder de subsidieregeling Vitale samenleving.

Aanvragen experimenteersubsidie

Heeft u een leuk idee om mensen met een afstand tot de samenleving of een risico daarop mee te laten doen met activiteiten in de buurt? We nodigen organisaties graag uit om voor 1 januari 2019 hiervoor een subsidie aan te vragen. Het aanvraagformulier (PDF, 172.1 kB) en meer informatie over bijvoorbeeld de voorwaarden vindt u op de pagina Subsidie Vitale samenleving. De aanvraag stuurt u naar gemeente@veldhoven.nl onder vermelding van aanvraag experimenteersubsidie. U kunt deze ook afgeven bij de receptie van het gemeentehuis aan Meiveld 1.

Goed voorbeeld: TOP-podium voor talentvolle jongeren en senioren

TOP Muziektheater kreeg subsidie voor de productie ‘Timeless’ die eind juni te zien was in Theater de Schalm.

In ‘Timeless’ speelden niet alleen de talentvolle jongeren van TOP op het toneel of in de band. Ook trad er een gastgroep op bestaande uit een aantal energieke, getalenteerde senioren. De senioren hadden voorafgaand aan het optreden samen met de jongeren wekenlang flink gerepeteerd bij muziekschool Art4U. Bestuurslid van TOP Muziektheater, Nicole van Gerwen, vertelt: "het was zo gaaf dat jongeren én ouderen samen aan het swingen waren tijdens een repetitie van TOP, met veel lol en een hoop energie! Daar doen we het voor!".

Optreden

Het weekend van de uitvoering in Theater de Schalm was behoorlijk spannend. Jong en oud stond stijf van de zenuwen, maar die plankenkoorts verdween tijdens het vele dansen, zingen, de verkleedpartijen en vooral het lachen. Gezien de reacties na het voorstellingsweekend is de conclusie dat de activiteit wel geslaagd is. Niet alleen het publiek wilde meer zien, maar vooral de senioren gaven aan: “We want more...”!

Vernieuwend

TOP vindt maatschappelijke betrokkenheid belangrijk, en wilde graag een keer een groep senioren mee laten doen in hun productie. Dankzij de experimenteersubsidie kon het plan om jong en oud samen te laten repeteren en optreden werkelijkheid worden. Een groep senioren in de leeftijd tussen 63 en 85 jaar durfde het aan om met de jonge talenten van TOP het podium te delen. Een geslaagd experiment, volgens deelnemers en publiek.

Heeft u vragen?

Bel ons dan gerust via het algemene telefoonnummer 14 040. We helpen u graag verder met uw initiatief en de subsidieaanvraag.

Bekijk ook

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek