Aandacht voor pleegzorg: Doneer je sporthek

Woensdag 31 oktober 2018

Van 31 oktober tot en met 7 november wordt voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Deze week is een initiatief van Pleegzorg Nederland in samenwerking met de 28 regionale pleegzorgorganisaties. Het doel is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land. Gemeente Veldhoven onderschrijft het belang en wil pleegzorgaanbieder Combinatie Jeugdzorg helpen met de zoektocht naar nieuwe pleegouders.

Doneer je sporthek

In de Week van de Pleegzorg worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Een van deze activiteiten (landelijk) is de aftrap van de actie ‘Doneer je sporthek’. Sportclubs in heel Nederland wordt gevraagd om 20cm van hun sporthek gratis beschikbaar te stellen voor bevestiging van een pleegzorgbanner. Op de banner staat een ‘luchtige’ sport-gerelateerde pleegzorgoproep met als doel supporters langs de lijn te laten nadenken over het pleegouderschap.

De boodschap is niet gebonden aan de Week van de Pleegzorg en kan daarom langer blijven hangen. Gemeente Veldhoven werkt hier  graag aan mee. We kunnen uw hulp goed gebruiken om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk sportclubs in Veldhoven meedoen met deze actie. Hoe? Kijk op www.doneerjesporthek.nl voor meer informatie.

Meer weten over pleegzorg?

Vraag een informatiepakket aan of bezoek vrijblijvend een informatieavond. De eerstvolgende zijn op:

  • 12 november – bij de Bibliotheek Geldrop, Heuvel 94 in Geldrop.
  • 19 november – bij Combinatie Jeugdzorg, Nuenenseweg 4 in Eindhoven.

Een informatiepakket aanvragen of aanmelden voor een informatieavond kan via triangel@combinatiejeugdzorg.nl. Hier kunt u ook ‘Week van de Pleegzorg promotiemateriaal’ aanvragen.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek