Eerste kroonringen geplaatst

Woensdag 31 oktober 2018

Maandag 29 oktober is onze afvalinzamelaar begonnen met het plaatsen van de kroonringen. Ze zijn gestart in Veldhoven-Dorp en Zonderwijk. Aan het einde van het jaar moeten de kroonringen in alle wijken hangen.

Het is een flinke klus om alle kroonringen op te hangen. In totaal worden een kleine 1.700 kroonringen aan lantaarnpalen in Veldhoven bevestigd. Het plaatsen van de kroonringen gebeurt per wijk. Het kan dus nog even duren voor uw wijk aan de beurt is.

Voorzichtige planning

In de planning zijn de wijken in onderstaande volgorde aan de beurt. Voor de tijd die nodig is om de kroonringen te bevestigen is een inschatting gemaakt. Dit omdat er nog geen ervaring mee is. Door omstandigheden kan het in werkelijkheid misschien anders lopen. U merkt het vanzelf wanneer de kroonringen er hangen.

  • Week 44: Veldhoven-Dorp en Zonderwijk
  • Week 45: D’Ekker en Meerveldhoven
  • Week 46: ’t Look en Cobbeek/ Centrum
  • Week 47: Zeelst en Oerle
  • Week 48: Heikant West en Heikant Oost
  • Week 49: De Kelen en De Polders

Gebruik van de kroonring

De PMD-zakken horen pas op de ophaaldag aan de straat te staan. U woont toch ook graag in een nette straat? Hang of zet uw PMD zak dus op de ophaaldag buiten, niet eerder. De kroonring is een extra service, u bent niet verplicht deze te gebruiken. U kunt de PMD zak ook zoals u gewend bent, op de ophaaldag aan de straat zetten langs de inzamelroute.

Extra kroonring aanvragen

In de periode tot en met vrijdag 28 december liggen bij de receptie van het gemeentehuis plattegronden per wijk ter inzage. Deze vindt u ook op de website. Op de plattegronden is de spreiding van de kroonringen aangegeven. Tijdens deze inzageperiode kunt u ook een extra kroonring aanvragen. Het aanvraagformulier en de criteria waaraan de locatie moet voldoen vindt u op www.veldhoven.nl/kroonring.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek