Preventiemaatregel om drugsoverlast te beperken

Woensdag 31 oktober 2018

De gemeente Veldhoven sluit met enige regelmaat panden waarin een overtreding van de Opiumwet heeft plaatsgevonden. Denk bij overtredingen van de Opiumwet bijvoorbeeld aan een hennepkwekerij, aanwezigheid van soft- en/of harddrugs of drugshandel vanuit het pand.

Gesloten drugspanden worden door de gemeente altijd verzegeld om zo de toegang tot het pand te verbieden. Directe buurtbewoners in de omgeving van het gesloten drugspand krijgen van de gemeente een brief waarin uitleg wordt gegeven dat een betreffend pand is gesloten. Daarnaast wil de gemeente samen met de politie waarschuwen voor het gevaar dat drugspanden met zich mee kunnen brengen. Daarom wordt een gesloten drugspand voortaan voorzien van een sticker waarop de sluiting duidelijk kenbaar wordt gemaakt als signaal naar de omgeving.

Eerste sticker bevestigd

Burgemeester Demmers bevestigde onlangs de eerste sticker van de gemeente Veldhoven op een gesloten pand. “Als gemeente Veldhoven willen we gezamenlijk met de politie een duidelijk signaal afgeven dat we hard optreden tegen drugscriminaliteit. Ik wil de inwoners van Veldhoven die vermoedens hebben van drugscriminaliteit dan ook nadrukkelijk vragen om die vermoedens te melden”, aldus burgemeester Demmers.

Misdaad melden

Dikwijls zijn er diverse signalen bekend bij directe buurtbewoners over een vermoedelijk drugspand. Het is belangrijk deze signalen te melden. Dit kan bij de lokale politie zoals de wijkagent of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Via internet melden kan ook op
www.meldmisdaadanoniem.nl.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek