Klaar voor gladheidsbestrijding

Woensdag 7 november 2018

De wintermaanden naderen. Hoewel het nu nog mooi weer is, komt er een tijd dat het weer verslechtert en de kans op gladheid toeneemt. Een goed moment om de gladheidsbestrijding in Veldhoven onder uw aandacht te brengen. De gemeente is er klaar voor.

Afgelopen maanden zijn de voorbereidingen voor de winterperiode al getroffen. Er is zout ingekocht, het strooimateriaal is gereedgemaakt en de routes zijn geactualiseerd. 

Gladheidbestrijdingsplan

Het gladheidseizoen loopt van 15 oktober tot 15 april. In deze periode houdt een piketfunctionaris 24 uur per dag en 7 dagen per week de weersverwachting in de gaten. Zonodig geeft hij opdracht tot strooien. Waar er precies gestrooid wordt staat in het gladheidbestrijdingsplan. Houd er rekening mee dat niet op alle openbare wegen, paden en pleinen gestrooid kan worden. Op diverse locaties worden zoutkisten geplaatst. U kunt hiervan gebruik maken, zodat de toegankelijkheid van de voorzieningen gewaarborgd blijft. De gemeente vult de zoutkisten tijdens de winterperiode regelmatig bij.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de gladheidbestrijding in Veldhoven? Kijk dan op onze pagina Strooiroutes. Daar vindt u het gladheidbestrijdingsplan, de strooiroutes en de locaties van de zoutkisten.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek