Sluit een collectieve zorgverzekering af

Dinsdag 4 december 2018

Een goede zorgverzekering is belangrijk. De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten bij VGZ en CZ. U bent dan beter verzekerd voor minder geld. U ontvangt dan korting op de maandelijkse premie en kunt het eigen risico mee verzekeren.

Met de collectieve zorgverzekering krijgt u een basisverzekering en een uitgebreide aanvullende verzekering. U kunt kiezen uit 2 verzekeraars en 3 pakketten. De gemeente betaalt mee aan de premie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. U kunt de pakketten bekijken op www.gezondverzekerd.nl/mijngemeente/veldhoven.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de collectieve zorgverzekering moet uw inkomen lager zijn dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Ook heeft u niet meer spaargeld of vermogen dan u voor de bijstand mag hebben. Bent u nog niet verzekerd bij VGZ of CZ, stap dan vóór 1 januari 2019 over naar een van deze zorgverzekeraars.

Veldwijzer

Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Als uw inkomen onder een bepaalde grens valt, kunt u niet alleen een beroep doen op de collectieve zorgverzekering, maar ook  gebruik maken van andere regelingen van de gemeente, Stichting Leergeld en de Voedselbank. Denkt u in aanmerking te komen voor een of meer regelingen, ga dan langs bij Veldwijzer aan de Sterrenlaan 15. Daar wordt gekeken op welke regelingen u recht heeft en u wordt meteen geholpen met het aanvragen daarvan. U hoeft dan maar een keer een formulier in te vullen.

Contact

Ga langs bij Veldwijzer aan de Sterrenlaan 15. U hoeft geen afspraak te maken en het loket is open op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Op donderdag kunt u ook ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 terecht. Veldwijzer is telefonisch te bereiken op nummer 040 - 209 20 44.

Zorg en ondersteuning

U kunt ook zelf een regeling aanvragen of hiervoor een afspraak maken bij de gemeente. Bel dan met 14 040 of mail naar gemeente@veldhoven.nl o.v.v. inkomensondersteuning. Meer informatie over alle regelingen van de gemeente vindt u op de pagina  Zorg en ondersteuning

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek