Analyseer uw energieverbruik met de Wattcher

Maandag 4 februari 2019

Energie besparen start met inzicht in uw huidige elektriciteitsverbruik. Heeft u een goed beeld hoeveel energie de apparaten in uw woning verbruiken? De ‘Wattcher’ is een meetinstrument dat u daarin inzicht geeft.

Met de Wattcher bekijkt u het:

  • huidige verbruik (in Watt): de hoeveelheid elektriciteit die u op het meetmoment gebruikt;
  • dagverbruik (in kWh): de hoeveelheid elektriciteit die u de afgelopen 24 uur heeft gebruikt. Wordt dit getal lager, dan bent u aan het besparen;
  • streefverbruik (in %): vergelijkt uw gemiddelde dagverbruik met het (door u) ingestelde streefverbruik Een waarde onder 100% betekent dat u onder uw streefverbruik zit.

Bent u benieuwd naar uw elektriciteitsverbruik? Leen dan een Wattcher!

Leen een Wattcher!

In het gemeentehuis kunt u een Wattcher met bijgeleverde handleiding lenen. Houd daarbij rekening met het volgende:

  • Bel vooraf even via het (verkorte) telefoonnummer 14 040 om te informeren of op dat moment een Wattcher beschikbaar is (reserveren is niet mogelijk).
  • De maximale uitleentermijn is drie weken.
  • U betaalt met gepast geld een borgsom van € 20 (pinnen is niet mogelijk). Brengt u de Wattcher compleet en binnen drie weken weer terug, dan ontvangt u uw borg retour. Brengt u de Wattcher niet, te laat, niet compleet of defect terug, dan houdt de gemeente (een deel van) de borgsom in.

Ook de vereniging Veldhoven Duurzaam leent Wattchers uit aan haar leden. Als u lid bent kunt u via de website www.veldhovenduurzaam.nl aangeven dat u een Wattcher wilt lenen en vragen naar de voorwaarden.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek